назад

Стикнулись з правовою проблемою та не знаєте, як захистити себе? Завітайте до офісів безоплатної правової допомоги!

«Я маю спокій, і мене більш ніхто не турбує», «Якщо мати ціль, треба намагатися захищати свої права», «Має бути більш інформації про можливість отримати допомогу», «Я щиро дякую професіоналам, що працюють у центрах», – такі меседжі звучали сьогодні на неформальному спілкуванні громадян з директоркою системи безоплатної правової допомоги в Одеській області на заході «Кава з директором».

Сьогодні – Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, приурочений до Дня прав людини, який відзначається 10 грудня в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

У правовому клубі Pravokator.Одеса зібрались клієнти системи безоплатної правової допомоги, представники органів місцевого самоврядування, органів пробації, юридичної клініки, адвокати, небайдужі до правових тематик одесити, ЗМІ.
Клієнтки центрів з надання безоплатної правової допомоги поділилися живими історіями захисту своїх прав, розповідаючи про те, як за допомогою системи БПД вони змогли вирішити болючі життєві питання та захистити свої права.

Директорка Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області Світлана Клішина поділилась з присутніми регіональними нюансами роботи та досвідом взаємодії з партнерами.

Якщо вам потрібна допомога юриста, не треба шукати його в інтернеті чи питати серед знайомих, – необхідно просто завітати у будь-який офіс системи безоплатної правової допомоги та отримати відповідь та допомогу. Можна також зателефонувати за номером «гарячої лінії» системи 0800 213 103 або знайти консультацію у нашому банку правових консультацій WikiLegalAid», – зазначила вона.

Це новий формат спілкування з громадою дуже вдалий – керівництво з перших вуст отримає інформацію про моменти комунікації з партнерами та клієнтами, пропозиції щодо плідної співпраці. Клієнти мають змогу проконсультуватися чи дізнатися думку досвідчених юристів щодо перебігу їхніх справ чи просто спитатися поради. Зустріч, результатом якої встановлення комунікації, обмін думками, виявилася дуже плідною.

Зокрема, обговорили, як найефективніше доносити інформацію громадянам про можливості системи БПД, куди направити зусилля, щоб якнайбільш людей дізналося, як і в якій спосіб можна захистити свої права. Адже навіть дуже складні життєві ситуації можна й треба вирішувати у правовий спосіб.

Сьогодні, як і завжди, двері центрів та бюро правової допомоги відкриті для кожного – по всій Україні відбуваються екскурсії в наших офісах для усіх бажаючих, зокрема студентів та школярів, які мають змогу побачити роботу системи у дії. Також сьогодні можна проконсультуватися з адвокатами, а також запитати про судову практику, нюанси професії, особливості допомоги вразливим громадянам.