назад

Субсидія. Офіційне оформлення!

Де і як можна правильно оформити субсидію? Про це розповів фахівець Хотинського бюро правової допомоги Владислав Мельник на базі Хотинського районного центру зайнятості.

Перший крок. Зверніться до Управління соціального захисту населення

за місцем проживання.

Другий крок. Напишіть заяву про необхідність отримувати субсидування з оплати житлових послуг. При особистому зверненні Вам видадуть бланк заповнення заяви, щоб Ви могли оформити його.

Третій крок. Заповніть декларацію про доходи.

Четвертий крок. Надайте заяву та декларацію співробітникові вищевказаного відомства.

У разі оренди квадратних метрів доведеться також укласти договір про винаймання квартири або приватного будинку. Протягом десяти днів із моменту подачі заяви та декларації відомство перевірить надану споживачем інформацію через Пенсійний фонд України, фіскальну службу тощо на факт підтвердження достовірності інформації.

Субсидована допомога нараховується у разі, якщо все відповідає дійсності і оплата сім’ї по комунальним платежам за житло перевищує розмір обов’язкового відсотка платежу в межах встановлених норм споживання та із урахуванням пільг. Розрахунки проводяться індивідуально – вони залежать від сукупного доходу сім’ї.

Після проведених розрахунків заявнику видається повідомлення про призначення субсидії. У разі, якщо в державній допомозі буде відмовлено, відповідь заявник все одно отримає.