назад

Незліченна кількість відвідувачів Рівненського МБК познайомилась з фотовиставкою «Правова допомога поруч»

Мандрівна Всеукраїнська фотовиставка, впродовж тижня у стінах Рівненського Міського Будинку Культури, знайомила рівнян та гостей міста з роботою системи безоплатної правової допомоги. На 60-ти світлинах експозиції, закарбовані об’єктивами фотокамер, моменти з життя системи БПД та роботи з незахищеними верствами населення.

 «Коли ми дізнались про те, що матимемо честь приймати у себе цю унікальну фотовиставку- відразу почали розмірковувати над її розміщенням. Ми хотіли підібрати не просто красиву залу а приміщення, яке відвідують щодня сотні людей. І тому наш вибір зупинився саме на Рівненському міському будинку культури»,-розповів директор Регіонального центру з надання БВПД Василь Овдіюк.

Саме Рівненський МБК, є одним з найулюбленіших місць зустрічі з шанувальниками відомих естрадних виконавців, діячів культури, співаків, танцюристів, акторів, письменників, художників. Програма заходів міського будинку культури,  на час роботи фотовиставки, була наповнення різноманітними концертами, які збирали щоразу аншлаг. Відтак, усі ці люди мали змогу не лише насолодитись концертом, але й відвідати виставку «Правова допомога поруч».

            «Ми подумали, що непогано було б поблизу виставки розмістити столик з інформаційними буклетами системи БПД. І це виявилась чудова ідея. За тиждень таким чином нам вдалось розповсюдити близько 700 буклетів. Щодня наші працівники навідувались туди аби донести нові буклети, адже люди їх дуже швидко розбирали. Коли люди бачили наших фахівців з буклетами, то підходили задавали питання. Ми їм надавали консультації та роз’яснення. Тобто виставка вийшла живою. На світлинах було показано роботу системи БПД, разом з тим ми її безпосередньо проводили з відвідувачами»,- зазначив директор Регіонального центру з надання БВПД Василь Овдіюк.

Якщо пересічним громадянам було просто цікаво подивитись на красиві фотографій та дізнатись для себе, що таке безоплатна правова допомога, то для майбутніх правників такі знання, які можна почерпнути з експозиції- є важливими. Тому керівництвом регіонального та місцевого центрів з надання БВПД було досягнуто домовленостей з рядом вищих навчальних закладів області, щодо проведення тематичних заходів для студентів-юристів.

Впродовж тижня роботи фотовиставки, для студентів юридичних факультетів ,щодня проводились екскурсії .Фахівці регіонального та місцевого центрів розповідали майбутнім юристам про усі тонкощі обраної ними професії. А зворушливі та емоційно-сильні світлини роботи з соціально незахищеними громадянами, лише підкріплювали та наочного демонстрували те, про що розповідали працівники центрів для молоді.

          «За підсумком, ми передали мандрівну фотовиставку до наступного регіону, з почуттям виконаного професійного обов’язку. Адже незліченна кількість людей, через ці світлини познайомилась з нашою системою. Десятки консультацій, сотні розданих інформаційних буклетів та зворушливі фото на пам’ять. Ось такі результати перебування виставки «Правова допомога поруч» у Рівному», -резюмував директор Регіонального центру з надання БВПД Василь Овдіюк.