назад

Суд стягнув аліменти на утримання дитини

kids place-520x245До Другого львівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася громадянка Катерина з метою представництва її інтересів у суді з питання стягнення аліментів з колишнього чоловіка на утримання сина. Звернулася жінка до Центру за порадою знайомих.

Відповідно до законодавства про безоплатну правову допомогу, Центром прийнято рішення про надання клієнтці такої допомоги як особі, що належить до категорії малозабезпечених громадян та призначено адвоката Романа Мельника.

Як розповіла п. Катерина, спільне сімейне життя позивачки з відповідачем не склалося через відсутність взаєморозуміння між ними, розходження поглядів на сімейні відносини та обов′язки щодо виховання сина та ведення спільного господарства.

За словами клієнтки адвоката Романа Мельника, вже близько двох років позивачка та відповідач не живуть однією сім′єю, не ведуть спільного господарства та зареєстровані і проживають за різними адресами, хоча і надалі перебувають у шлюбі. Їхній малолітній син 2014 року народження проживає з матір′ю і повністю перебуває на її утриманні.

Упродовж надання правової допомоги адвокатом зібрано інформацію щодо місця праці та матеріального становища відповідача, а також доведено неможливість клієнтки самостійного утримання сина, оскільки вона не працює, а лише отримує соціальну допомогу на дитину відповідного віку.

Відтак, Галицький районний суд міста Львова на підставі матеріалів справи, вимог Сімейного кодексу України (статей 180, 182) та враховуючи доводи адвоката – повністю задоволив позов клієнтки, ухваливши стягувати з відповідача аліменти на користь позивачки на утримання сина, у розмірі ¼ частини від усіх видів його заробітку.

Нагадуємо, за детальною інформацією з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги звертайтесь до Другого місцевого центру з надання БВПД за адресою:

м. Львів, вул. Винниченка, 30, конт. тел. (032) 255-65-71.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх.
Тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).