назад

Суд встановив батьківство загиблого учасника АТО

ATO shevronУ березні 2016 року до Центру надання допомоги учасникам АТО Сокальського району звернулася молода жінка, чоловік якої загинув у зоні бойових дій. Cім’я проживала разом без офіційної реєстрації шлюбу, таким чином претендувати на статус членів сім”ї учасника антитерористичної операції жінка з 9-річним сином не могли.

Фахівці Червоноградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які здійснюють правовий супровід діяльності Центру допомоги учасникам АТО Сокальського району, під час роботи виїзної приймальні, надали жінці необхідну інформацію щодо порядку надання безоплатної вторинної правової допомоги, оформлення звернення та збору необхідних документів, які підтверджують належність до суб’єктів права на БВПД.

11 березня клієнтка подала звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги. І вже 21 березня Центром видано доручення адвокату Сергію Романіву, що здійснює свою діяльність за угодою з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області.

23 березня до Сокальського районного суду Львівської області подано позовну заяву про визнання батьківства загиблого бійця стосовно спільного з позивачкою сина. При цьому адвокатом ретельно зібрано докази того, що загиблий боєць визнавав себе батьком дитини – свідоцтво таїнства хрещення і миропомазання, медична картка хлопця, де вказано дані про батька.

Також адвокатом Романівим долучено до матеріалів справи фото та відеоматеріали з хрестин сина та заяву про виклик свідків (бабусю та хрещених батьків хлопчика), які підтвердили, що позивачка дійсно проживала з загиблим однією сім’єю.

Відтак, рішенням Сокальського районного суду від 1 червня 2016 року встановлено факт батьківства загиблого в с. Ульянівка Миколаївської області 36-річного учасника АТО.