назад

У кожного кандидата був свій шлях, але врешті-решт вони вирішили допомагати суспільству: бюро правової допомоги ще на один крок ближче до визначення своїх керівників

160712 01У Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області завершилися співбесіди з кандидатами на посаду керівників бюро правової допомоги. 

 

Відбір кандидатів тривав украй прискіпливо впродовж кількох етапів. Фінальне випробування – співбесіда з представниками громадських організацій, судових органів, ЗМІ, тими, хто постійно має справу з людьми та прекрасно усвідомлює, яким має бути керівник бюро.

 

За словами представника Сумської обласної громадської організації «Батьки онкохворих дітей-інвалідів» Оксани Смольникової, комісія намагалася знайти терпимих і небайдужих людей. Їй приємно, що такі особистості дійсно є. «У кожного кандидата був свій шлях, але врешті-решт вони вирішили допомагати суспільству», констатує Оксана Смольникова.

 
Менеджер проекту громадської організації «Громадське бюро «Правозахист» Ірина Стегній сподівається, що кандидати розуміють, як їм буде складно, що вони готові долати труднощі та покращувати систему безоплатної вторинної правової допомоги.

Представник Координаційного центру з надання правової допомоги Владислав Шелест приємно вражений професіоналізмом і людяністю кандидатів. Комісія, на його думку, знайшла достатньо саме таких «професійних живчиків». А от самі кандидати стверджують, що подібні співбесіди – це гарний привід критично поставитись до свого минулого досвіду та отримати інформацію для розвитку.

Нагадаємо, що бюро правової допомоги розпочнуть свою роботу 1 вересня. У них можна буде безоплатно отримати будь-які правові консультації. Загалом у Сумській області буде відкрито 14 таких центрів. У них працюватимуть юристи, які надаватимуть послуги громадянам.

Соціально незахищені верстви населення тут же матимуть доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги – складання процесуальних документів та представництва в суді. У бюро кожен зможе скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України, а в подальшому – всіх державних електронних сервісів. Безпосередньо у центрах стоятимуть комп’ютери, а оскільки не всі вміють працювати з програмами, буде людина, яка допомагатиме користуватися електронними сервісами Мін’юсту.

Відкриття бюро правової допомоги – суттєвий крок на шляху до наближення якісної правової допомоги до людей незалежно від місця проживання та статків.

 

160712 02 

160712 03

160712 04

160712 05

160712 06

160712 07

160712 08

160712 09

160712 10