назад
11.07.16

Олександрійський місцевий центр з надання БВПД відзначив річницю своєї діяльності

alexУ день святкування річниці відкриття Олександрійського місцевого центру з надання БВПД, співробітники установи розповіли глядачам телерадіокомпанії «КТМ Олександрія» про діяльність та позитивні приклади роботи команди центру.
Анатолій Руденко, директор Олександрійського місцевого центру з надання БВПД надав глядачам інформацію про те, що за рік роботи до центру звернулось близько двох тисяч клієнтів, серед яких далеко не всі потребували вторинної правової допомоги. Більшості заявникам була необхідна правова консультація або роз’яснення.
Начальник відділу  попередньої роботи з клієнтами Валерій Боровський зауважив, що найбільше до центру звертаються громадяни з питань поділу майна, стягнення аліментів, спадщини (поновлення строку на прийняття спадщини; встановлення черговості спадкоємців),  земельних відносин (продаж нерухомості з земельними ділянками без кадастрового номеру; визначення порядку користування земельною ділянкою). Чимало звернень надходить від учасників АТО, з приводу невиплати грошових коштів за участь у бойових діях та тривалий розгляд заяв про виділення земельних ділянок. Нещодавно, наприклад, працівники центру допомогли жінці, яка народила дівчинку на тимчасово окупованій території, через суд отримати свідоцтво про народження дитини.
Володимир Бесараб, начальник відділу по роботі з адвокатами, звернув увагу телеглядачів на тому, що за рік роботи центру надано майже 400 доручень адвокатам по вирішенню питань клієнтів, в судовому порядку.
 
Наприкінці виступу директор наголосив на тому, що найбільше до центру звертаються жителі м. Олександрії та району. Але найближчим часом в усіх районах області запрацюють бюро правової допомоги, що дасть можливість громадянам, які мешкають у віддалених районах, безперешкодно звертатися за правою допомогою за місцем проживання.

{youtube}t4B2GZ2O07Y{/youtube}