назад

Свої права ти добре знай, але й про обов’язки не забувай

viber image260647

26 червня 2018 року для вихованців Комунального закладу «Центр Соціально- психологічної реабілітації дітей» Полтавської обласної ради фахівці системи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області спільно з Управлінням сімї, молоді   та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради провели освітньо-пізнавальний захід «Дитина має право на…».

        Захід відбувся у рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та напередодні Дня Конституції України та мав на меті поінформувати про основні права дітей та їх обов’язки, передбачені Основним законом держави.

Під час заходу присутні дізналися про те, які права мають діти, як вони можуть їх реалізувати. Заступниця начальника відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Юлія Козаченко повідомила, що у січні цього року діти отримали право на вторинну правову допомогу, а саме на   представлення їх інтересів у суді, складання документів процесуального характеру як фахівцями системи БПД, так і адвокатами, які співпрацюють з нею.

       Беручи участь у юридичній вікторині, присутні мали змогу показати свої знання з правознавства.

Для того, щоб закріпити отримані знання діти, на прикладі героїв казок, обговорювали те, які їх права порушені, хто саме порушив права та як.

Під час інтерактивних ігор за допомогою міміки діти показували певне право, а інші намагалися його вгадати.

Не забули організатори заходу наголосити дітям і про їх обов”язки.

«Зв’язок будь-якого громадянина з державою полягає у взаємних правах та обов’язках. Держава гарантує нам права, якими ми користуємося, а ми свою чергу маємо виконувати свої обов’язки» – зазначила Юлія Козаченко. Вона розповіла, що діти   зобов’язані навчатися, дотримуватися вимог законодавства України, моральних та етичних норм, слухатися старших, чемно себе поводити, допомагати слабшим, виконувати вимоги статуту школи, берегти природу, пам’ятки історії та культури, шанувати державні символи.

Вихованці комунального закладу з захопленням взяли участь у грі, а отримані розмальовки з сюжетами казок та їх головними героями викликали у них справжнє захоплення та азарт до гри.viber image26063

        По завершенні заходу учасники отримали солодкі подарунки, канцелярські прилади та буклети, що стосуються захисту прав дітей.

        Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.