назад

Святкування 3-ої річниці створення бюро Сарненського МЦ розпочато із фестивалю “Спасова борода”

День селища Володимирець, тамтешні жителі та гості святкували на обласному фестивалі традиційної народної культури «Спасова борода». Такий масштабний захід не могли оминути увагою і фахівці Сарненського МЦ, які в свою чергу відзначають річницю роботи бюро. Тому було вирішено поєднати приємне з корисним.

 

Різноманітні спортивні змагання, виставка робіт майстрів художньо-декоративного мистецтва, ярмарок «Свято Хліба» та майстер-клас традиційної кухні «Запашний Курінь» – далеко не весь перелік заходів, що підготували організатори для жителів Володимирця та гостей селища. Фахівці Сарненського МЦ та Володимирецького бюро правової допомоги, також підготували свою цікаву програму заходів. Адже саме з цього селища, керівництво МЦ вирішило розпочати флешмоб з нагоди 3-ї річниці роботи бюро. Фахівці центру та бюро правової допомоги провели ряд правопросвітницьких заходів як для дорослих, так і для найменших громадян.

Так, правники центру надавали безоплатні правові  консультації для дорослих жителів та гостей, про можливість отримання безоплатного адвоката за рахунок держави. А от малечу розважали правовими вікторинами, конкурсами, правовими казками, та розмальовками про права дитини, які закріпленні Конвенцією ООН.

Діти не тільки збагатилися знаннями про свої права та про те, як захистити їх у разі необхідності, але й отримали позитивні емоції, солодкі призи, Паспорти прав дитини, що додавало юним учасникам дійства незабутніх вражень про участь у заході.

До того ж, фахівці Сарненського МЦ: Оксана Заєць, Тетяна Трушина, Аліна Харченко спільно з правниками Володимирецького бюро правової допомоги: Іриною Омельчук та Ларисою Оштук на чолі із директором Юлією Міхновою,активно інформували жителів та гостей  про інформаційну кампанію “Відповідальне батьківство”, її мету та основні напрями.