назад
18.07.18

Система БПД гарантуватиме рівні можливості для чоловіків і жінок

18.07.2018   gender (1)Пріоритети та план упровадження гендерної стратегії системи надання безоплатної правової допомоги в Україні «Рівні партнери» обговорили фахівці системи під час зустрічі 16-17 липня. Захід відбувся за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

Жінки, у тому числі представниці вразливих категорій, не повинні зазнавати дискримінації під час взаємодії із системою правосуддя.

Тому система БПД за підтримки міжнародних партнерів орієнтована на подолання гендерних стереотипів та упереджень, гарантування рівних можливостей для чоловіків і жінок у доступі до правової допомоги.

18.07.2018   gender (3)

«Права людини – це насамперед рівні можливості. Кожен – незалежно від статі, статків чи будь-яких інших особливостей – має отримати однакові шанси реалізувати себе та однаковий захист своїх прав від держави. Жодна жінка не може зазнавати насильства, дискримінації чи принижень лише тому, що народилася жінкою»,  переконаний директор Координаційного центру Олексій Бонюк.

Як подолати гендерно обумовлене насильство та допомогти українцям усвідомити неприпустимість насильства у родині, як сформувати нетолерантність до будь-яких проявів, що принижують статус жінки у рекламі, побуті, родині, на роботі, як гарантувати кожному, що правосуддя в Україні та безоплатна правова допомога зокрема вільні від гендерної дискримінації, обговорювали учасники зустрічі під час визначення цілей та пріоритетів гендерної стратегії.

18.07.2018   gender (4)

Гендерна стратегія системи безоплатної правової допомоги «Рівні партнери» розроблена канадською експерткою Полін Ренкін, яка виступила модератором зустрічі фахівців системи.

«Раніше українські перекладачі не знали слова «гендер». Той факт, що сьогодні ми обговорюємо стратегію гендерної рівності, говорить, як далеко Україна просунулася у цьому питанні», зазначила Полін у вітальному слові до учасників.

18.07.2018   gender (5)

На думку організаторів зустрічі, для провадження гендерної стратегії важливо, аби усі працівники системи однаково розуміли термінологію, цілі стратегії та стратегічні дії, ключові індикатори для моніторингу та оцінки прогресу. 

Участь в обговоренні гендерної стратегії та плану її впровадження взяли керівники структурних підрозділів Координаційного центру, директори Регіонального та одного з київських місцевих центрів, представники правових клубів «Pravokator».

18.07.2018   gender (2)

Фото українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні»


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook                YouTube YouTube                 Google Google+            тTwitter