назад

Система БПД Рівненщини реалізовує масштабну кампанію з антирейдерських ініціатив Мін’юсту

gol

Вчора, 14 серпня, директор Регіонального центру з надання БВПД Василь Овдіюк відвідав Спасівську сільську раду Здолбунівського району, аби застерегти місцевих жителів від можливого рейдерського захоплення землі чи урожаю.

Питання боротьби з рейдерством в Україні є дуже актуальним, тому за ініціативи Міністра юстиції Павла Петренка в регіонах створюються оперативні штаби, які реагуватимуть на спроби захоплення землі чи зібраного збіжжя. Окрім того, працюватимуть мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги з метою консультування громадян щодо можливих рейдерських атак.

У Рівненській області розроблений графік роботи мобільних точок доступу до системи у населених пунктах Рівненської області, відповідно до якого, за період з 14 серпня до 12 жовтня планується здійснити 83 виїзди.

1

Тому під час робочого візиту з метою надання консультацій та роз’яснень Василь Овдіюк зустрівся з працівниками сільської ради та бібліотеки, фельдшерсько-акушерського пункту, вчителями, фермерами та жителями сіл Спасів та Цурків.

2

Зокрема, сільський голова Спасова Роман Кравець розповів, що до Спасівської сільської ради входять такі населені пункти, як Спасів, Стеблівка та Цурків, на території яких проживає понад 1600 громадян.

3

Землевпорядник Спасівської сільської ради Любов Кісільчук зазначила, що питання земельних правовідносин – найбільш актуальні для жителів цієї місцевості. Зокрема, проблеми виникають під час виготовлення документації у зв’язку з вартістю та терміном її розроблення, під час оформлення спадщини. Також проблеми спостерігаються з відсутністю земель запасу та здачею паїв в оренду.

4

На особистий прийом громадян, який провів Василь Овдіюк, завітали понад 20 жителів Спасова та Цуркова з числа пенсіонерів, фермерів, орендарів та орендодавців паїв. Так, тематика проблемних питань, з якими зверталися громадяни, свідчить, що найбільш злободенними є саме земельні правовідносини.

6

Зокрема, громадян цікавили роз’яснення щодо укладення та реєстрації договорів оренди, вирішення земельних спорів, порядок отримання земельної ділянки, порядок зміни цільового призначення земельної ділянки, отримання земельних ділянок учасниками антитерористичної операції, а також можливість передачі земельної ділянки в  суборенду,  якщо  в  договорі  оренди  така  умова не зазначена.

5

7


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).