назад

Система БПД Рівненщини відзначає День Державного Прапора України!

Синьо-жовтий стяг нашої держави, об’єднав сьогодні працівників регіонального та місцевих центрів системи БПД Рівненщини. Адже, саме Прапор України – однин з трьох символів суверенітету держави. Він уособлює не лише нашу незалежність, але й є історичною пам’яттю та гордістю народу.   Тому сьогодні працівники безоплатної правової допомоги області долучились до відзначення державного свята, провівши не лише практичний семінар «Моніторинг діяльності місцевих центрів в умовах реформування структури системи надання безоплатної правової допомоги» але й  ряд правопросвітницьких заходів та урочистостей.

Безоплатна правова допомога невпинно розвивається та вдосконалюється, адже саме система БПД виступає гарантом забезпечення конституційних прав громадян. Сьогодні ж у Регіональному центрі з надання БВПД вирішили поєднати приємне з корисним. З нагоди відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України, працівники системи зібрались на урочистості, долучившись до Всеукраїнського синьо-жовтого флешмобу.

Окрім того, за круглим столом було детально обговорено питання моніторингу роботи  місцевих центрів, в умовах реформування системи БПД.

«Система безоплатної правової допомоги Рівненщини – єдиний механізм, який працює злагоджено. Це заслуга як керівників центрів, так і кожного працівника окремо. В нашій роботі пріоритет- людина і захист її конституційних прав»-зазначив директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк.

Також, з нагоди двох великих державних свят  – Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України, нагороджено кращих працівників системи БПД Рівненщини. Почесні грамоти Рівненської обласної державної адміністрації отримали  Ольга Мельник, Оксана Заєць та Тетяна Демчук. Почесні грамоти Рівненської обласної ради вручено Ірині Маланчук, Тетяні Трушиній та Сергію Сасюку. Також подякою Міністерства юстиції України відзначено Юлію Болкуневич.

Цього ж дня, у місті Сарни пройшов велопробіг «Під прапорами». Учасники акції від Центральної площі проїхали вулицями міста до парку «Героїв майдану», а далі  вирушили до Сарненської центральної районної бібліотеки, де мали змогу взяти участь у правовій інформині «Я і мої права», організованої фахівцями Сарненького МЦ.  Учасники велопробігу отримали відповіді на питання,зокрема: Які права має кожна дитина? Чи має враховуватися думка дитини при вирішенні питань, що стосуються її життя? Які права мають маленькі громадяни по досягненню 14 та 16 років? Що робити тоді, коли тебе образили на вулиці чи в школі?

А ось у Рокитному фахівці СМЦ влаштували інтелектуальний батл з “Правової монополії” для бібліотекарів Рокитнівського району. Команду БПД представляли директор центру Юлія Міхнова та  фахівці МЦ Оксана  Заєць, Ігор Богданець, Игор  Мельник, Анастасія Ноцька. Звісно, зрештою перемогла дружба. Разом з тим, бібліотекарі підтвердили, що «Правова монополія» сприяє вдосконалення знань із різних галузей права.

Також, заступник начальника відділу правопросвітництва та надання БПД Сарненського МЦ з надання БВПД Аліна Харченко провела патріотичний майстер — клас “Краса і велич символів державних. Права дитини, закріплені Конституцією України” для читачів літньої тераси Сарненської районної бібліотеки.

Які державні символи нашої держави, де це закріплено, чому важливо кожній державі мати свої національні атрибути, що символізує кожен із кольорів на державному прапорі нашої держави, а що відображено у тризубі — про все це дізналися маленькі читачі бібліотеки. Поряд з тим, дітям розповіли про їх права, такі як: невід’ємне право на життя, на любов і піклування, на захист від викрадення та продажу, рівність прав дітей, право на власну думку, на особисте життя, на інформацію, на медичну допомогу, на повноцінне харчування, на освіту, на розвиток талантів, на відпочинок, право знати свої права та інші, які передбачені Конституцією України та про те, як і де можна їх захистити. Разом з тим, фахівець Сарненського МЦ наголосила, що крім прав, кожна дитинка має обов’язки, найважливіший з них, звичайно, не порушувати права інших. Наостанок, приємним моментом заходу стало нагородження маленьких правознавців Паспортами прав дитини та солодкими призами.

Працівники системи БПД Рівненщини вітають усіх з Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України! Бажаємо вашій родині щастя, здоров’я і віри у краще майбутнє нашої держави, нехай небо над головою буде завжди ясним і блакитним, а урожай щедрим і багатим!