назад

Про систему БПД розказали херсонцям фахівці Регіонального центру

23 серпня, у День Державного Прапора, фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області взяли участь в урочистих заходах, долучилися до флешмобу, організованому Херсонською обласною державною адміністрацією та розказали про систему БПД перехожим та відвідувачам Херсонського  обласного краєзнавчого музею.

Cиньо-жовтими кольорами зустріла сьогодні херсонців площа біля обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара, де відбувся урочистий захід з нагоди святкування Дня Державного Прапора України. Участь в урочистостях взяли представники органів місцевого самоврядування, громадськість, військовослужбовці, курсанти Херсонської державної морської академії, а фахівці Регіонального центру з надання БВПД разом з активістами Центру допомоги учасникам бойових дій на Сході України винесли великий синьо-жовтий стяг.

Потім Лариса Аболончикова та Катерина Ананьєва провели вуличне інформування, вітаючи перехожих зі святом і розказуючи їм про унікальну можливість скористатися безкоштовними правовими послугами, які надаються в центрах та бюро правової допомоги.

 

 

Відгукнувшись на запрошення Херсонського обласного краєзнавчого музею, Олена Іпатенко та Лариса Аболончикова побували на  тематичній лекції з історії українських державних символік та українських грошових банкнот 1917-1918 рр. у виконанні видатного українського художника ХХ ст. Георгія Нарбута.

Лекцію провів науковий співробітник Андрій Микитюк. По завершенні лекції фахівчині Регіонального центру провели правопросвітницький захід, під час якого заступниця директора Олена Іпатенко розказала присутнім про систему БПД, первинну та вторинну правову допомогу, виокремивши категорії осіб, які мають право на безкоштовний захист, представництво в суді, складання процесуальних документів тощо.
Лариса Аболончикова ознайомила присутніх  з інформаційними кампаніями в межах  загальнонаціонального просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та вручила працівникам музею та відвідувачам буклети системи БПД та проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Окрім того, працівники Регіонального центру з надання БВПД взяли активну участь у флешмобі #МійПрапор_2019, який організувала Херсонська обласна держадміністрація. До речі, переможці отримають подарунок від голови Херсонської облдержадміністрації Юрія Гусєва на святкуванні Дня незалежності України.