назад
28.01.20

Система БПД розширює співпрацю з доступу до медіації

Створення умов для забезпечення доступу вразливих груп населення до медіації через систему надання безоплатної правової допомоги. Це мета угоди про партнерство, що підписана між Координаційним центром з надання правової допомоги та громадською організацією «Національна асоціація медіаторів України».

«Для нас дуже важлива співпраця з Національною асоціацією медіаторів України. Ми розвиваємо доступ до медіації для клієнтів системи БПД. Співпраця з партнерами посилює методологічну основу нашої роботи, надає можливість залучити медіаторів, які є членами Національної асоціації медіаторів України, до співпраці з системою надання БПД», – зазначив в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.

Національна асоціація медіаторів України – це громадське об’єднання фахівців, що працюють в сфері медіації. Наразі до неї входять майже 120 професійних медіаторів з різних регіонів України.

«Співпраця з системою БПД – це визнання важливості нашої діяльності. Визнання того, що для незахищених верств населення це дуже важлива послуга. І як професіонали, так і державні інституції докладаюсь спільні зусилля для того, щоб забезпечити попит на послуги медіаторів», – підкреслила президент Національної асоціації медіаторів України Діана Проценко.

Серед напрямів співпраці – організація навчальних заходів для фахівців системи БПД, адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, суддів, інших представників правничої спільноти, а також проведення інформаційних та комунікативних заходів за участі зацікавлених сторін, спрямованих на розвиток та популяризацію медіації як позасудового способу вирішення спорів.