назад

Фахівці системи безоплатної правової допомоги завжди намагаються бути ближчими до громадян. Тому спеціалісти центрів та бюро відвідують різноманітні заходи, круглі столи, організовують дистанційні пункти доступу, проводять вуличне інформування. Все для того, щоб громадяни отримали корисну правову інформацію та юридичну допомогу вчасно, якісно, максимально зручно.

Так, у відділі надання соціальних послуг у Софіївському районі щотижня працює дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. Керівник Софіївського бюро Валентина Чемерис надає консультації та правову інформацію різним категоріям населення, у тому числі – і демобілізованим учасникам бойових дій, які стоять на обліку. Цього тижня воїни дізнавались про право на призначення гарантованого державою адвоката або представника для вирішення цивільних та адміністративних спорів.

Дуже плідною виявилась зустріч з працівниками та відвідувачами Територіального центру соціального обслуговування Тернівського району. Правник Микита Зіневич розказав тернівчанам про порядок передачі спадщини, різницю між заповітом, договором дарування та договором довічного утримання та ще багато корисного. Для громадян, які не завжди мають доступ до інтернету, важливо було дізнатись про доступ до безоплатної правової допомоги в Кривому Розі та щомісячні виїзні прийоми в Прозорому офісі Тернівського району.

Правники Нікопольського місцевого центру з надання БВПД взяли участь у фестивалі «Місто рівних можливостей». Юристи розповіли про свій досвід роботи у центрі, поділились найцікавішими практиками. Інформація виявилась не лише цікавою, а і корисною: присутні на зустрічі дізнались про доступ до безоплатної правової допомоги та про можливості отримання необхідної допомоги особами з інвалідністю. Скориставшись нагодою, фахівці поділились з присутніми корисними інформаційними матеріалами, у яких детально розписано права та можливості різних категорій громадян.

Фахівчині Кам’янського місцевого центру з надання БВПД зустрілись з працівниками підприємства УТОГ та провели бесіду щодо протидії домашньому насильству. Громадяни з вадами слуху також отримали юридичні консультації з питань, пов’язаних з призначенням пенсії по інвалідності, спадкування, зняття з реєстрації осіб, які не проживають за місцем реєстрації місця та ін. Слід зазначити, що подібні зустрічі для такої категорії громадян є дуже корисними, адже зазвичай, для надання їм консультацій потрібні особливі навички.

А ми нагадуємо: якщо маєте запитання або вам потрібна консультація юриста звертайтесь до центрів або бюро правової допомоги України, а адресу найближчого ви зможете дізнатись за телефоном контакт-центру 0-800-213-103.