назад

Система соціального захисту населення в Україні: проблеми, вирішення, перспективи

У смт. Велика Писарівка 20 вересня відбулася відкрита нарада в форматі «круглого столу» на тему: «Система соціального захисту населення в Україні: проблеми, вирішення, перспективи».

Основною метою заходу було напрацювання пропозицій щодо забезпечення основних соціальних прав людини і громадянина в державі.

Де жителі Великої Писарівки можуть отримати безоплатну правову допомогу, яким категоріям осіб така правова допомога надається, порядок звернення до Великописарівського бюро правової допомоги, як одного з відокремлених підрозділів Охтирського місцевого центру, про надання безоплатних правових послуг, а також про нові можливості громадян реалізувати свої законні права у новостворених бюро правової допомоги Сумської області розповів працівник Великописарівського бюро правової допомоги Євген Мороз.

Під час наради розглянуті типові проблеми в реалізації основних соціальних прав людини, шляхи їх вирішення. Також розглянуті нещодавно прийняті зміни в законодавстві Україні, які набули або набувають юридичної сили в цьому році.

Особливу увагу приділено проблемним питанням з реалізації права на пенсію, допомогу по безробіттю, допомогу при хворобі, при народженні дитини, допомогу сім’ям із дітьми; державні програми дотацій і житлових субсидій; банківські соціальні програми; допомогу особам, котрі постраждали в результаті аварії на ЧАЕС; допомогу учасникам АТО; податкову соціальну пільгу.

Участь у заході взяли: представники Великописарівського бюро правової допомоги, об’єднаного управління Пенсійного фонду України, управління соціального захисту населення, районного центру зайнятості, відділення Охтирської ОДПІ та ВТБ «Ощадбанк».

Проведена робота допомогла вирішити актуальні питання у правовій платформі громадян та отримати знання в соціальній сфері.