назад

Систему безоплатної вторинної правової допомоги презентовано на Костопільщині

2n

30 вересня 2015 року директор Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Алла Негрей прийняла участь у роботі колегії Костопільської районної державної адміністрації. До Участі у заході запрошені голова Костопільської РДА, керівник апарату, керівник структурних підрозділів райдержадміністрації та її апарату, начальники управлінь і відділів, сільські голови.

По завершенню колегії відбулась нарада, під час якої Алла Негрей висвітлила питання діяльності системи БВПД, порядку та підстав залучення захисника у кримінальному провадженні засудженим особам. Презентувала роботу Рівненського МЦ з НБВПД, зупинилась на роз’ясненні Закону України “Про безопплатну правову допомогу” в частині її надання соціально незахищеним верствам населення у цивільних та адміністративних справах, а також акцентувала увагу присутніх на важливості співпраці із суб’єктами первинної правової допомоги, з метою забезпечення прав усіх громадян на рівний доступ до правосуддя та взаємодії з вказаних питань із органами державної влади та місцевого самоврядування.

Голова Костопільської районної державної адміністрації Олександр Середа, за результатами наради, висловив свою готовність до співпраці із місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в частині забезпечення конституційних прав громадян.

Із закінченням заходу присутнім передано плакати системи БПД та друковані матеріали з інформацією про послуги, які надає Рівненський МЦ з НБВПД, орієнтовний перелік документів, який необхідно подати для отримання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах, контактна інформація для розміщення в адміністративних будівлях сільський рад, з метою відповідного інформування населення. Домовлено про розміщення банеру БПД на веб-сайті Костопільської районної державної адміністрації.

{gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/kosprez{/gallery}