назад
01.10.15

Зміна кваліфікації дій підозрюваного на таку, що передбачає менш тяжкий злочин – результат роботи правника з Волині

Прадищук МиколаЗавдяки професійним діям адвоката з Волинської області в судовому порядку вдалося змінити кваліфікацію дій підозрюваного на таку, що передбачає менш тяжкий злочин та значно м’якшу міру покарання – 7 років позбавлення волі замість 15.

У провадженні Ковельського міськрайонного суду Волинської області знаходилось кримінальне провадження (№ 12015030110000062) відносно клієнта, обвинуваченого за ч. 2 ст. 15 – ч. 1 ст. 115 КК України, захисником якого був адвокат Микола Прадищук (доручення Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області № 71 від 21.01.2015).

Органом досудового розслідування було нібито встановлено, що 20.01.2015 року клієнт, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під час конфлікту з потерпілим наніс останньому тілесні ушкодження в область обличчя. В подальшому, маючи на меті заподіяння потерпілому тілесного ушкодження, використовуючи ніж господарсько-побутового призначення, умисно наніс потерпілому удар ножем у ліву ділянку грудної клітки, де знаходяться життєво важливі органи, чим заподіяв потерпілому тяжкі тілесні ушкодження.

У судовому засіданні клієнт своєї винуватості у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення не визнав та пояснив, що наміру умисного заподіяння смерті потерпілому не мав. Визнав свою винуватість лише у нанесенні потерпілому тілесних ушкоджень, попросив публічно вибачення у потерпілого.

У результаті повного, всестороннього та об’єктивного аналізу зібраних та поданих до суду адвокатом Миколою Прадищуком доказів у справі, суд дійшов висновку, що дії Клієнта органом досудового розслідування за ч. 2 ст. 15 – ч. 1 ст. 115 КК України (особливо тяжкий злочин, максимальна міра покарання, згідно норм КК України – позбавлення волі на строк до 15 років) невірно кваліфіковані, а тому дії Клієнта слід перекваліфікувати із ч. 2 ст. 15 – ч. 1 ст. 115 КК України на ч. 1 ст. 121 КК України (тяжкий злочин, карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років).

Вироком Ковельського міськрайонного суду Волинської області від 27.03.2015 року Клієнта визнано винуватим у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України, та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років.

Джерело – Інформаційний дайджест системи БПД №8

 

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter