назад

Тематична зустріч з посадовими особами органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування

Nalyvayko

Завдяки досягнутим домовленостям щодо співпраці між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області та Запорізьким центром перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій фахівці Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги беруть участь у проведенні навчальних заходів.

В рамках навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації для керівників апаратів райдержадміністрацій, заступників голів районних адміністрацій Запорізької міської ради, 20 квітня 2016 року з 15.30 до 16.15 директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області Наливайком П.І. проведено тематичну зустріч за тематикою: «Забезпечення доступу громадян до безоплатної правової допомоги».

В ході навчального заходу було презентовано Порядок надання безоплатної правової допомоги у Запорізькій області Регіональним і місцевими центрами та були висвітлені наступні питання:

1) Правова основа надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги;

2) Роль органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в організації надання безоплатної первинної правової допомоги;

3) Взаємодія місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування в реалізації прав населення щодо доступу до безоплатної правової допомоги. Крім того, детально обговорювалися питання щодо співпраці в рамках надання безоплатної правової допомоги, підготовки проектів довгострокових програм надання безоплатної правової допомоги населенню та їх затвердження. У зазначеній тематичній зустрічі взяли участь 16 посадових осіб органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.