назад

Тернопільська обласна служба зайнятості і Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працюватимуть спільно

14972028 553174581540169 2062323808 n

Під час ділової зустрічі директор Тернопільського обласного центру зайнятості Петро Химейчук та директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Ірина Хондогій підписали План спільних дій.

Ним передбачаються: організація спільних заходів (семінарів, робочих зустрічей, круглих столів тощо), спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, зокрема, права на безоплатну вторинну правову допомогу вразливих категорій населення, соціальний захист від безробіття; сприяння безробітним в отриманні безоплатної правової допомоги шляхом організації індивідуальних консультацій працівниками місцевих центрів з надання безплатної вторинної правової допомоги, в тому числі відділами бюро правової допомоги; забезпечення роботи дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги у приміщеннях центрів зайнятості Тернопільської області; здійснення обміну необхідною інформацією на обласному та місцевому рівнях.

«Безоплатна вторинна правова допомога – це правова допомога, що надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів державного бюджету, – сказала Ірина Хондогій. – Центр правової допомоги забезпечує надання таких правових послуг: представництво інтересів особи у разі, якщо справа потребує розгляду в суді чи вже розглядається судом; складення документів, необхідних для захисту прав особи у суді. Безоплатна вторинна правова допомога передбачає, що роботу адвоката у справі оплачує держава. Це означає, що для особи така допомога є безкоштовною».

15239148 553174578206836 1774643030 n

До слова, працівники місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, у тому числі бюро правової допомоги, не менше двох разів на місяць беруть участь у семінарах, круглих столах, що проводяться у центрах зайнятості для безробітних осіб з інвалідністю, учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб, інших малозабезпечених верств населення. Під час проведення заходів фахівці місцевих центрів та бюро правової допомоги проводять консультування осіб з правових питань та порядку отримання безоплатної правової допомоги, а також поширюють інформаційні буклети з різноманітних юридичних питань.

Усього в області працює три місцеві центри з надання БВПД: Тернопільський місцевий центр, Кременецький місцевий центр, Чортківський місцевий центр та чотирнадцять бюро правової допомоги. Останні є структурними підрозділами  місцевих центрів з надання БВПД.

За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави. А також дізнатися про те, які є види безоплатної правової допомоги, гарантованої державою, та як її можна отримати.