назад

Знайомство студентів-правників з системою безоплатної правової допомоги

viber image3Напередодні Всеукраїнського тижня права працівники Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели екскурсію-лекцію для студентів-випускників спеціальності «правознавство» Коледжу технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Така форма взаємодії з молодими фахівцями у сфері права зорієнтована, насамперед, на краще засвоєння здобутих теоретичних знань і практичних навичок, які студенти отримують під час навчання у СНУ імені Лесі Українки на лекційних та лабораторних заняттях, усвідомлення важливості правової освідченості громадян, запровадження практики співробітництва та консолідації зусиль для поширення інформації про безоплатну правову допомогу.

viber image
Про етапи розвитку місцевого центру, основні напрями діяльності, умови праці та перспективи розповіла в. о. директора Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Кудрицька. Керівник Центру зазначила, що на Волині з кожним роком все більше людей цікавляться та користуються послугами, які надаються мережею центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та сіткою їхніх структурних підрозділів – бюро правової допомоги. На сьогодні у них усі громадяни можуть отримати безоплатну первинну правову допомогу, а представники незахищених верств населення скористатися послугами адвоката за державний кошт.

viber image1
Між Луцьким місцевим центром та Східноєвропейським національним університетом імені Лесі Українки налагоджені ділові партнерські стосунки. Практикується залучення студентів до проведення вуличних інформаційно-роз’яснювальних акцій про систему безоплатної правової допомоги та для проходження виробничої практики.

Довідково:
До Луцького місцевого центру з надання БВПД можна звернутися за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7, або зателефонувавши на номер: (0332) 77-07-17.
На території юрисдикції Луцького місцевого центру працюють 3 бюро правової допомоги:
Ківерцівське бюро правової допомоги – м. Ківерці, вул. Грушевського, 23, контактний телефон: (03365) 21849;
Рожищенське бюро правової допомоги – м. Рожище, вул. Незалежності, 60, контактний телефон: (03368) 21780;
Маневицьке бюро правової допомоги – смт Маневичі, вул. Комарова, 32, контактний телефон: (067) 9533962.