назад

29134651 2063402767008424 782207126 nНещодавно фахівці Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Максимюк та Світлана Нужда, спільно з Головою Ради адвокатів Тернопільської області Тарасом Будзом, у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Мін’юсту “Я МАЮ ПРАВО!”, провели годину права на тему: “Адміністративна відповідальність неповнолітніх”. Захід відбувся за сприянням Тернопільської обласної бібліотеки для дітей – для учнів і трудового колективу Тернопільської Української гімназії ім. І. Франка № 1.

Під час уроку правники розповіли про сутність адміністративної відповідальності неповнолітніх та заходи, які можуть застосовуватися у разі вчинення адміністративного проступку. Детально розглянуто положення адміністративного законодавства у сфері адміністративних правопорушень, проаналізовано статистичні дані щодо здійснення проступків неповнолітніми та в ігровій формі донесли поняття конкретних винних діянь. Практичну позицію висвітлив адвокат Тарас Будз, який навів окремі випадки із свого досвіду вчинення правопорушень неповнолітніми та надав поради як уникнути несприятливих ситуацій у майбутньому.

28833327 2063402907008410 1194493458 n

Працівники місцевого центру повідомили учням і про можливість, у разі потреби, звернутися до Тернопільського місцевого центру. Також дітям роздали інформаційні буклети щодо захисту їхніх прав та законних інтересів, системи безоплатної правової допомоги та з інформацією про проект “Я маю право!”.

Того ж дня проведено зустріч із трудовим колективом Тернопільського обласного академічного драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка, під час якої директор місцевого центру Юрій Гордєєв проінформував працівників закладу культури про реалізацію проекту Міністерства юстиції України “Я маю право!” та можливість отримання безоплатної правової допомоги у вигляді юридичних консультацій та надання послуг адвоката за рахунок держави вразливим категоріям населення.

Для висвітлення найбільш актуальних та розповсюджених питань, із якими громадяни звертаються до місцевого центру, працівники розповсюдили інформаційні буклети та інші друковані матеріали.

Результат зустрічі – взаємозв’язок та співпраця між трудовим колективом театру, якого зацікавила можливість скористатися безоплатно послугами Тернопільського місцевого центру.

За отриманням безоплатної правової допомоги громадяни можуть звертатися до Тернопільського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 7, контактний телефон: (0352) 52-15-20, 068-355-13-63.

Адреси структурних підрозділів Тернопільського місцевого центру – бюро правової допомоги:

— м. Бережани, вул. Банкова, 6;

— смт. Козова, вул. Дорошенка, 3;

— м. Підгайці, вул. Шевченка, 2а;

— смт. Підволочиськ, вул. Д. Галицького, 80;

— м. Теребовля, вул. Кн. Василька, 150.

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103. Зателефонувавши за ним, Ви зможете уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні.