назад
06.04.18

Про правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей говорили в Долинській

07У рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», 5 квітня 2018 року, головний спеціаліст Долинського бюро правової допомоги Кропивницького місцевого центру з надання БВПД Валентина Татарченко провела правопросвітницький захід для працівників Долинського районного військового комісаріату.
Під час заходу Валентина Татарченко розповіла присутнім про завдання центрів системи безоплатної вторинної правової допомоги. Також роз’яснила поняття первинної та вторинної правової допомоги, повідомила, які зміни були внесені до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», хто має право на гарантовану державою безоплатну вторинну правову допомогу, порядок звернення і отримання такої допомоги. Навела успішні приклади системи у забезпеченні захисту і представництва інтересів у судах та повідомила про Указ Президента України «Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!». Метою якого є підвищення рівня правової свідомості та культури населення щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України у різних сферах життя.
Під час спілкування військовослужбовців цікавили питання надання та оформлення земельних ділянок, пільг на оплату житлово-комунальних послуг.
 
08
 
По завершенню правопросвітницького заходу відбулась робоча зустріч з провідним спеціалістом управління – юристконсультом Долинського районного військового комісаріату Віктором Коваленком. Під час зустрічі була досягнута домовленість про створення та функціонування дистанційного пункту консультування в комісаріаті та проведення спільних заходів.
Кропивницький місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 64/53. Тел.:09587 662 33, (0522) 32-08-24.
Адреси бюро правової допомоги:
Долинське бюро правової допомоги 
м. Долинська, вул. Шевченка, 59
 Компаніївське бюро правової допомоги
смт Компаніївка, вул. Паркова, 4 
 Новомиргородське бюро правової допомоги
м. Новомиргород, вул. Соборності, 106
 Новгородківське бюро правової допомоги 
смт Новгородка, вул. Центральна, 1 
 Устинівське бюро правової допомоги
смт Устинівка, вул. Благодатна, 1.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.