назад
11.07.17

Тренінг на тему «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб України».

IMG 44308 липня 2017 року в приміщенні готелю Раціотель (вул. Ямська,52) відбувся тренінг для працівників Бюро правової допомоги на тему «Посилення захисту прав людини  внутрішньо переміщених осіб України».
Тренінг організований Координаційним центром з надання правової допомоги спільно з Проектом Ради Європи «Посилення захисту прав людини ВПО в Україні».
В заході прийняли участь співробітники відділів представництва, правової інформації та консультацій Київських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

IMG 4424
В ході тренінгу виступили Марущенко Сергій – консультант Проекту Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо-перемiщених осiб в Україні» та адвокати-тренери – Сербіна Анастасія та Осьмак Яніна. Спікери розповіли про основнi напрями державної полiтики у сферi захисту прав внутрішньо-перемiщених осiб, стандарти Ради Європи у сферi захисту прав внутрішньо-перемiщених осiб, роль системи надання правової допомоги у захистi прав внутрішньо-перемiщених осiб.

IMG 4417

У жвавій бесіді відбулось обговорення проблем реалiзації  прав внутрішньо-перемiщених осiб та питань про: отримання документiв, що посвiдчують особу; порядок перетинання лiнiї  розмежування та переміщення  товарiв  через  адмiнiаративний  кордон з  АР Крим та пропускнi пункти у Донецькiй та Луганськiй областях; отримання документів ВПО; порядок нарахування і отримання соціальних виплат ВПО.