назад

Правовий «десант» до модульного містечка: допомагаємо переселенцям

2У п’ятницю, 7 липня 2017 року, до модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб у селищі Мирівському (Тернівський р-н), прибули фахівці Другого криворізького місцевого центру. Візит було заплановано спільно з працівниками УПСЗН Тернівського району.

Метою заходу став моніторинг актуальних потреб населення містечка у правовій допомозі, окреслення кола нагальних питань та формування графіку виїзних прийомів до кінця літа.

Головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БВПД Любов Орещук організувала опитування серед мешканців модульного містечка щодо існуючих правових проблем, а також склала карту правових потреб. Фахівець провела інформаційну акцію щодо доступу до системи БПД та графіку проведення виїзних консультацій у сел. Мирівське та на базі Тернівського УПСЗН.

Серед найпоширеніших питань, у яких переселенцям сьогодні потрібна допомога правозахисників – соціальні, сімейні, медичні та заборгованість по споживчому кредитуванню, що виникла через поспішну евакуацію із зони АТО.

Вже цього тижня більшість мешканців модульного містечка отримають відповіді на свої питання: у середу, 12 липня, у Мирівському очікується черговий правозахисний «десант» фахівців МЦ.

Нагадаємо, що Другий криворізький місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Кривий Ріг,пр-т Дзержинського, 1А. Телефон центру: 097 139 88 57

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213103.

{gallery}news/2017/07/4{/gallery}