назад

Третій одеський місцевий центр з надання БВПД прийняв участь у засіданні Дискусійно-аналітичного клубу «Право та цивілізація» при Національному університеті «Одеська юридична академія»

     У рамках співпраці та Всеукраїнського тижня права, 09 грудня 2015 ркоу начальник відділу по взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Павлова Наталя, представники Юридичної клініки Національного університету «Одеська юридична академія», студенти від ІІ курсу до V курсу, спільно з викладачами університету провели засідання Дискусійно-аналітичного клубу «Право та цивілізація».

11.12.2015.5. 707x530

Як відомо, юридична клініка Національного університету «Одеська юридична академія»» має кілька напрямків роботи, а саме: надання безкоштовних юридичних консультацій, проведення правової освіти населення, діяльність Дискусійно – аналітичного клубу, тощо.

Актуальні доповіді, жваві дискусії, цікаві обговорення – все це відбулось на засіданні клубу.

Зокрема Павлова Наталя на обговорені підняла тему: «Право людини та безоплатну правову допомогу», в якій висвітлила відповідні положення законодавства, розповіла про практичну діяльність як Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, так і установ з надання безоплатної первинної правової допомоги, привела статистику звернень громадян.

«Функціонування та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги – неабияк актуальне зараз для нашої країни питання. Ми, юристи, повинні активно надавати юридичну допомогу, адже багато хто не може зараз профінансувати юридичні послуги, при цьому потреба в них дуже гостра», – наголосила Павлова Наталя.

11.12.2015.6 707x943

Студенти в свою чергу піднімали практичні питання діяльності юридичної клініки, як суб’єкта надання безоплатної первинної правової допомоги.

Учасники Дискусійно-аналітичного клубу, обговорювали і ідею необхідності дотримання закону, поваги не тільки до своїх, але і до прав інших осіб, необхідність проявляти толерантність і взаємоповагу у будь-яких правовідносинах, а також необхідність вирішення конфліктів мирним шляхом. Розбирали сутність понять правосвідомість та правова культура, і, як показали результати дискусії, студенти успішно засвоюють та застосовують різні освітні програми у сфері захисту прав людини.

Тиждень права – це вже є доброю традицією правників. За ці сім днів студенти і викладачі, представники органів державної влади мають змогу поспілкуватися щодо правової ситуації в Україні у режимі «open space», вільної бесіди, дискусії, а також об’єднати юридичну спільноту України у прагненні підвищити рівень правової культури та правосвідомості громадян.