назад
02.10.17

Третя Школа активних громадян для своїх слухачів відкрила нові горизонти у сфері захисту прав людини

IMG 7baeded7d2f69b3fe0280c5fc22c8432 V28 вересня 2017 року у місті Києві завершилася фінальна в цьому році Третя Школа активних громадян, яка була покликана підвищити правову спроможність киян для вирішення їх локальних проблем.

Перший день роботи Школи був присвячений особливостям захисту трудових прав молоді, про які у своїх доповідях розповідали представники громадської організації «Трудові ініціативи» та Головного управління Держпраці у Київській області.

Про регіональні особливості функціонування системи безоплатної правової допомоги говорили представники Четвертого київського місцевого центру, а за допомогою скайп-зв’язку –  фахівчині Червоноградського місцевого центру, Першого криворізького місцевого центру та  Краматорського місцевого центру.

Наступного дня про порядок створення громадських організацій у своїх виступах піднімали представники Головного територіального управління юстиції в місті Києві та Центру з надання адміністративних послуг Солом’янської районної в м. Києві державної адміністрації. Поряд з цим, юристи громадської організації «Ла Страда – Україна» та працівники Національної поліції ознайомили слухачів Школи з механізмами попередження сімейного насильства, а також роботою пілотного проекту «Поліна».

У свою чергу, третього дня слухачі Школи мали можливість ознайомитися з актуальними питання запобігання та протидії корупції в Україні, які висвітлювали представники Національного антикорупційного бюро України.

Наостанок учасники Третьої Школи активних громадян отримали сертифікати учасників заходу та багаж практичних порад у сфері захисту прав людини.

IMG 20e909db3bfb7a7abbe9ec8e72ee28c3 Vreceived 485472751817063

Нагадуємо про те, що отримати консультацію або допомогу з будь-якого цивільного або адміністративного питання, а також звернутися по представництво у суді можна по буднях з 9:00 до 18:00 без обідньої перерви в одному з чотирьох київських місцевих центрів:

Перший київський місцевий центр

Адреса: бул. Верховної Ради, 33/1 
Телефон: 292-53-65 
Електронна адреса:    
  kyiv1.kyiv@legalaid.gov.ua

   

Другий київський місцевий центр

Адреса: вул. Ділова (Димитрова), 14Б 
Телефон: 287-44-27 
Електронна адреса:    
  kyiv2.kyiv@legalaid.gov.ua

       

Третій київський місцевий центр

Адреса: вул. Сімферопольська, 5/1 
Телефон: 566-01-19 
Електронна адреса:    
  kyiv3.kyiv@legalaid.gov.ua

   

Четвертий київський місцевий центр

Адреса: вул. Кривоноса, 2А, 9 поверх, каб. 900 
Телефон: 593-97-60 
Електронна адреса:    
  kyiv4.kyiv@legalaid.gov.ua

За єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 (800) 213 103 завжди можна отримати інформацію щодо того, хто має право на безоплатну правову допомогу, можливості та порядку її отримання, актуальні адреси центрів та бюро правової допомоги по всій Україні або з інших питань функціонування системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).