назад

Трудові будні Корецького бюро правової допомоги

gol

Керівник Корецького бюро правової допомоги Олена Миронець взяла участь у сесії Корецької районної ради, під час якої роз’яснила зміни в законодавстві щодо розширення кола осіб, які мають право на гарантовану державою безоплатну вторинну правову допомогу.

Насамперед Олена Миронець звернула увагу присутніх на зміни в законодавстві про безоплатну правову допомогу. Надала роз’яснення щодо осіб на яких поширюються законодавчі новели, а саме щодо безкоштовного доступу ветеранів війни, учасників бойових дій та інших осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» до безоплатної вторинної правової допомоги не лише з питань їх соціального захисту, як це було дотепер, а з будь-яких інших правових питань.

Також керівник бюро Олена Миронець у рамках виконання Меморандуму про співпрацю між Координаційним центром з надання правової допомоги та Державною службою зайнятостіпровела правовий семінар у Корецькому районному центрі зайнятості «Соціально-правові гарантії військовослужбовці та учасників бойових дій». Участь у заході взяли військовослужбовці та учасники бойових дій, які перебувають на обліку у Корецькому районному центрі зайнятості як безробітні.

1

Відповідно до теми семінару, фахівець бюро розповіла присутнім про соціально-правовий статус військовослужбовців та учасників бойових дій, про систему пільг для зазначеної категорії осіб, про набрання чинності Закону який наділяє правом учасника АТО на достроковий вихід на пенсію та про трудові права учасників бойових дій, інвалідів війни. Після семінару відбувся прийом громадян, під час якого його учасники отримали відповіді на питання правового характеру, які їх турбували.

Тим часом головний спеціаліст бюро Оксана Кречмаровська у складі групи «мобільного соціального офісу» провела виїзний прийом громадян жителям Новокорецької сільської ради. Під час прийому фахівець проконсультувала громадян щодо проблемних питань, які стосувалися соціального забезпечення, договірних відносин та порядку переоформлення спадкового майна.

2

 

Довідково. Рівненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44. Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

 

Гощанське бюро правової допомоги: смт Гоща, вул. Незалежності, 20, тел. (03650) 21-650.

 

Здолбунівське бюро правової допомоги: м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 44, тел. (03652) 20-808.

 

Корецьке бюро правової допомоги: м. Корець, вул. Київська, 37, тел. (03651) 20-108.

 

Костопільське бюро правової допомоги: м. Костопіль, вул. Сарненська, 24а, тел. (03657) 21-113.

 

Острозьке бюро правової допомоги: м. Острог, вул. Незалежності, 9, тел. (03654) 22-040.

 

Рівненське бюро правової допомоги: м. Рівне, вул. Соборна, 195, (0362) 68-40-05.