назад

Інформування про систему БПД у медичних закладах Житомирщини

22.02.2017 - likarni 2Фахівці місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги активно інформують про систему БПД та консультують громадян на базі медичних закладів Житомирщини.

З метою роз’яснення змісту норм законодавства начальник Романівського бюро Світлана Крижанівська провела інформаційно-просвітницькі зустрічі з вагітними жінками та породіллями на базі пологового відділення Романівської центральної районної лікарні, під час яких роз’яснила пільги для вагітних жінок та майбутніх матерів.

22.02.2017 - likarni 3

Головний спеціаліст Чуднівського бюро Неля Осаулюк завітала до фахівців Чуднівської центральної районної лікарні. Під час зустрічі медичним працівникам роз’яснили питання, що стосувалися земельного, сімейного та медичного права. Того ж дня на інформаційних стендах та дошках у відділеннях лікарні розмістили брошури з інформацією про бюро та можливість скористатися безоплатною правовою допомогою.

22.02.2017 - likarni 5

Фахівці Андрушівського бюро Катерина Кривошей та Ярослав Процентко провели ряд інформаційних зустрічей з медичним персоналом Андрушівської центральної лікарні, під час яких розповіли про систему БПД, про реформу, що передбачає утворення госпітального округу з центром у Бердичеві, адже започаткована реформа понесе ряд змін у повсякденному житті пересічних громадян Бердичівського району.

22.02.2017 - likarni 2

13 лютого інтегратор Коростенського місцевого центру з надання БВПД Оксана Сергієнко зустрілась із працівниками «Клініки дружньої до молоді» при Коростенській ЦМЛ. «Клініка дружня до молоді» вирішує проблеми ризикованої поведінки сучасної молоді та підлітків, надає юридичну, медико-соціално-психологічну допомогу.

Так як серед відвідувачів клініки є особи, над якими вчиняється насильство в сім’ї, малозабезпечені, інваліди, пенсіонери та інші категорії громадян, які можуть в подальшому звертатися за допомогою до центру за безоплатною правовою допомогою, було доцільно поширити інформацію про діяльність регіонального, місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги та шляхи її отримання.

20 лютого головний спеціаліст Малинського бюро Олег Алєксєєв провів виїзне консультування в фізіотерапевтичному відділенні Малинського міськрайонного територіального медичного об’єднання для людей з обмеженими фізичними можливостями, а саме громадян, які проходять курс реабілітації після захворювань. Громадяни звертались до фахівця бюро з різноманітних юридичних питань, зокрема: оформлення земельних паїв; розірвання договорів оренди земельних паїв; оформлення спадщини у випадку пропуску строку вступу в спадщину.

22.02.2017 - likarni 1

Також Олег Алєксєєв укотре повідомив, що в бюро можна отримати не тільки безоплатну правову допомогу, але й доступ до електронних сервісів Мін’юсту.

Романівське бюро правової допомоги – смт. Романів, вул. Лялевича, 2, тел.: (04146) 2-29-13

Чуднівське бюро правової допомоги – м. Чуднів, вул. Героїв Майдану, 132, тел.: (04139) 2-12-93

Андрушівське бюро правової допомоги – м. Андрушівка, пл. Т. Г. Шевченка, 1, тел.: (04136) 2-10-77

Малинське бюро правової допомоги – м. Малин, вул. Лисенка, 19, тел.: (04133) 9-74-20