назад

Трудові будні Радивилівського бюро правової допомоги

gol

Радивилівське бюро правової допомоги продовжує проводити заходи, спрямовані на підвищення правової спроможності громадян, аби вони знали, що у випадку порушення прав їх можна захистити чи відновити.

Багато мешканців Рівненщини пропускають терміни прийняття спадщини, не оформляють документів на будинки, земельні ділянки та інше майно, бо вважають, якщо вони ним володіють та користуються, то більше ніяких юридичних дій вчиняти не потрібно. Як наслідок – подальші правові дії з нерухомістю або іншим майном є неможливими без звернення до суду, а це додаткові витрати як часу так і грошей.

Тому з метою покращення поінформованості населення про свої права спеціалісти Радивилівського бюро провели робочі зустрічі з керівниками Радивилівського районного центру з обслуговування населення та відділу культури та туризму Радивилівської РДА, під час яких обговорили питання подальшої співпраці та проведення спільних заходів.

Окрім того, у Радивилівському професійно-технічному ліцеї фахівці Керівник бюро Марія Поволоцька провела семінар, під час якого обговорила з учнями навчального закладу можливості правової допомоги для дітей сиріт та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Також спільно з представниками служби у справах дітей для учнів Радивилівської ЗОШ роз’яснили тему захисту прав дітей щодо сексуального насильства.

4

У приміщенні Радивилівського районного суду розпочав свою роботу мобільний пункт консультування. Марія Поволоцька надала відвідувачам суду правові роз’яснення з важливих для них питань. Ще один мобільний пункт консультування працював у Радивилівському районному центрі зайнятості, в ході роботи якого отримати відповіді на свої питання могли люди з обмеженими можливостями. Насамперед їх  цікавили питання, які стосувалися соціального захисту, а саме отримання виплат з інвалідності, гарантії працевлаштування інвалідів, знижки на оплату житлово-комунальних послуг, безкоштовне харчування дітей в школі, якщо обоє батьків інваліди тощо.

1

Фахівці Радивилівського бюро правової надають правову допомогу і під час виїзних прийомів громадян. Так, разом з мобільним соціальним офісом, який щомісяця організовує Радивилівська РДА, Інна Стародуб провела прийом місцевих жителів у селах Хотин та Сестрятин.

Довідково. Радивилівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою м. Радивилів, вул. Кременецька, 52, тел.: (03633) 4-13-44, (068) 371-16-69, (099) 138-47-05.