назад

Три роки на сторожі інтересів громадян – Кам’янський місцевий центр відзначив ювілей

36520570 1036792369829329 1474536571356053504 nЗ нагоди святкування третьої річниці відкриття Кам’янський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги організував круглий стіл для друзів та партнерів «Розвиток правосвідомості громади, результати спільної роботи системи безоплатної правової допомоги та її стейкхолдерів».

Зустріч відбулась у міській бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка. Директор місцевого центру Сергій Лисак розповів громаді про діяльність своєї установи та окреслив коло типових питань з якими містяни звертаються до правників.

«Якщо говорити про статистичні дані, – зазначив Сергій Лисак, – то до Кам’янського місцевого центру з надання БВПД за період його існування (з 1 липня 2015 року по теперішній час) за безкоштовною первинною правовою допомогою звернулося більш ніж 13 359 людей, а за вторинною правовою допомогою – 1268».

Найбільш поширеними правовими проблемами для громадян є

  • Порядок призначеннята розміру субсидії, відмова у призначенні субсидії
  • Призначення та перерахунок пенсії
  • Пільги УБД та ВПО
  • Пільги багатодітним родинам
  • Розірвання шлюбу
  • Аліменти на дитину/дружину
  • Позбавлення батьківських прав
  • Усунення перешкод у користуванні власністю
  • Зняття з реєстрації місця проживання;
  • Встановлення юридичних фактів, що мають значення

Не оминув словами вдячності правник і найближчих партнерів центру, щоприймають активну участь у захисті прав громадян та підвищенні загального рівня правової культури населення. Це Регіональний представник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини, фахівці Департаменту з гуманітарних питань, співробітники Заводського, Південного та Дніпровського районних відділів філії державної установи «Центр пробації» та громадських організацій.

Тут же, під час круглого столу, правники разом з партнерами центру обговорили напрямки співпраці на наступні роки, визначили типові правові потреби громади м. Камянське та способи їх вирішення. Кожен з учасників заходу поділився досвідом у роботі з соціально незахищеними верствами населення та висловив побажання щодо майбутньої співпраці з центром надання правової допомоги. Наприкінці зустрічі представники Кам’янського місцевого центру нагородили партнерів центру подяками за співпрацю.

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.

{gallery}news/2018/07/1{/gallery}