назад
20.09.17

Триває другий день конференції, присвяченої покращенню доступу до правосуддя в Україні

SuR 170920 1520 вересня учасники конференції «Суди і вирішення спорів в режимі онлайн: покращення доступу до правосуддя в Україні», що проводиться за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) активно продовжують свою роботу. Нагадаємо, що систему безоплатної вторинної правової допомоги Сумщини на заході представляє директор Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко.

Сьогодні з учасниками конференції спілкується співзасновник та керівник Demander Justice Джеремі Ойніно, виконавчий директор компанії Yourstice Якуб Клімеш та спеціаліст з інформаційних технологій компанії Yourstice Філіп Тврдон. Вони розповіли про роботу провідних онлайн служб та прикладного програмного забезпечення, призначених для використання з метою спрощення вирішення спорів між громадянами та конкретними структурами.

SuR 170920 11

SuR 170920 12

Також присутні безпосередньо обговорюють питання вирішення спорів в Україні посередництвом онлайн платформи для вирішення спорів в сфері електронної комерції PINKYSolutions.

SuR 170920 13

SuR 170920 14

Крім того, учасники працюють в групах над пошуком найдоцільніших сфер застосування онлайн врегулювання спорів в Україні. Фасилітаторами обговорення виступають експерти онлайн вирішення спорів. Результатами роботи в групах мають стати рекомендації щодо подальших кроків з поширення онлайн врегулювання спорів в Україні. Як результат роботи в групах, учасники презентують підготовлені висновки та рекомендації щодо поширення онлайн врегулювання спорів в Україні.