назад

14051794 511816149009346 8056132456602764556 n

В.о. начальника Заліщицького бюро правової допомоги Арсен Нагуляк провів ряд робочих зустрічей, з метою широкого інформування представників органів влади, органів місцевого самоврядування та громадськості району про відкриття  01 вересня 2016 року бюро правової допомоги в Заліщицькому районі.

10 серпня  2016 року Арсен Нагуляк в залі засідань Заліщицької районної ради взяв участь у  Громадському віче: «Бібліотеки Заліщанщини у роки Незалежності України і стратегія їх розвитку на майбутнє» за участі працівників центральної районної бібліотеки та бібліотек району,  довів до відома  присутніх про відкриття бюро правової допомоги, ознайомив з основними функціями та принципами роботи бюро.

12 серпня 2016 року, з метою забезпечення доступу малозабезпечених,  інвалідів та внутрішньо переміщених осіб до безоплатної правової допомоги, Арсен Нагуляк зустрівся із заступником начальника Заліщицького управління соціального захисту населення В.Кальмуком та працівниками управління. На зустрічі поінформовано про відкриття  бюро правової допомоги, та право соціально незахищеної категорії громадян на отримання даної допомоги.

З метою  налагодження співпраці із представниками органів місцевого самоврядування, 15  серпня 2016 року Арсен Нагуляк провів зустріч з головою Заліщицької міської ради Аллою Квач, під час якої обговорено завдання та функції бюро правової допомоги. Також обговорювалося питання співпраці з  міською радою, зокрема організації мобільних пунктів консультування громадян міста, а також залучення представника бюро до участі у сесіях міської ради та проведення правоосвітніх заходів у навчальних закладах міста. Велася розмова щодо реалізації Чортківським місцевим центром пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань та надання  правової підтримки внутрішньо переміщеним особам.

Також, 16 серпня 2016 року Арсен Нагуляк взяв участь у засіданні президії Заліщицької районної ради. Членів президії було поінформовано  про відкриття бюро правової допомоги у Заліщицькому районі. Озвучено основні завдання та   функції бюро, а саме:

– активне правопросвітництво на рівні територіальної громади;

– забезпечення доступу до електронних сервісів Мін’юсту;

– надання юридичних консультацій (безоплатної первинної правової допомоги);

– прийом звернень щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги;

– безпосереднє здійснення представництва інтересів клієнта у суді ( суб’єктів права на  безоплатну вторинну правову допомогу). бюро.

Усі жителі міста та сіл району зможуть звернутися до Заліщицького бюро правової допомоги  за адресою: м.Заліщики, вул.С.Бандери, 38 (1 поверх).