назад

На Шумщині розповіли про безоплатну правову допомогу безробітним громадянам та провели низку робочих зустрічей

13939599 511817599009201 7262154436526379528 n

Фахівці Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали 18 серпня 2016 року місто Шумськ з метою поширення інформації про безоплатну правову допомогу серед жителів Шумського району та взяли участь у тренінгу «Побудова кар’єри та професійний розвиток» для безробітних громадян, який провела провідний фахівець відділу надання соціальних послуг Шумського районного центру зайнятості Лідія Пундій.

Одне із завдань даного тренінгу – поширення серед жителів району інформації про їх право на правову допомогу, яке гарантоване ст.59 Конституції України.

Інтегратор Кременецького місцевого центру Ярослав Лис ознайомив присутніх  з роботою центру, основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», зокрема із суб’єктами права на БВПД, зазначеними у статті 14 Закону та переліком підтверджуючих документів, необхідних для отримання такої допомоги.

Крім того, було роздано буклети з інформацією про безоплатну правову допомогу  із зазначенням адреси розміщення Кременецького місцевого центру, контактного телефону та скайпу.

Також, інтегратор місцевого центру проінформував присутніх про створення бюро правової допомоги, які розпочнуть свою роботу на території всієї країни, зокрема у Шумську, з 1 вересня 2016 року і в яких усі бажаючі особи зможуть отримати необхідні юридичні консультації та роз’яснення з правових питань, подати звернення на безоплатну вторинну правову допомогу, а також матимуть доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

З метою спрощення доступу до безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщених осіб, Ярослав Лис провів робочі зустрічі з заступником голови Шумської районної ради Олександром Макаревичем, секретарем міжвідомчого районного координаційного штабу з питань пов`язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території  та районів проведення антитерористичної операції, в.о. начальника сектору містобудування та архітектури  Шумської райдержадміністрації Віктором Колодяжним в ході яких  домовлено про залучення фахівців місцевого центру до проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів з питань надання соціальної та правової підтримки внутрішньо переміщеним особам, що будуть проводитись у Шумському районі в серпні-грудні 2016 року.

Того ж дня, інтегратор місцевого центру провів робочі зустрічі з начальником відділу організаційної  та інформаційної роботи, зв’язків з громадськістю та начальником відділу правового забезпечення, оборонної та мобілізаційної роботи Шумської райдержадміністрації Марією Кравчук та Аллою Горбатюк в ході яких досягнуто домовленості  про координацію зусиль між місцевим центром та Шумської РДА в частині спрощення доступу жителів району до безоплатної правової допомоги та розміщення інформаційних матеріалів Кременецького місцевого центру на офіційному веб-сайті райдержадміністрації.

Також, під час перебування у Шумську начальник відділу правової інформації та консультацій Тетяна Точинська, заступник начальника відділу «Шумське бюро правової допомоги» Наталія Писаренко та Ярослав Лис провели робочі зустрічі з військовим комісаром і головним спеціалістом відділення забезпечення Шумського районного військового комісаріату Володимиром Чабаном і Аллою Тивонюк  та головою новостворюваної спілки учасників АТО Шумського району Ігором Ніколюком в ході якої обговорювалось питання надання безоплатної правової допомоги учасникам АТО. Як підсумок – домовлено про координацію зусиль  між місцевим центром, спілкою учасників АТО та військовим комісаріатом в частині спрощення доступу до безоплатної правової допомоги учасників бойових дій. Ігора Ніколюка проінформовано про проведення державної реєстрації громадських формувань, які не мають статусу юридичної особи,  Кременецьким місцевим центром.