назад
20.07.17

Центри та бюро правової допомоги Житомирщини проводять вуличні інформування

20.07.2017 - inform 3З метою роз`яснення про діяльність системи БПД, інформування про функції центрів правової допомоги та бюро, а також для розповсюдження інформаційних матеріалів про можливість отримати безоплатну правову допомогу, фахівці центрів та бюро правової допомоги Житомирської області активно здійснюють правопросвітництво: проводять інформаційні бесіди; семінари; вуличні інформування. Адже ранній доступ до правової допомоги є одним із найбільш важливих позитивних елементів української системи БПД на сьогоднішній день, а також сприяє забезпеченню рівного доступу до правосуддя.

Дієвою формою поширення інформації про систему БВПД є вуличне інформування громадян. Тож фахівці Житомирського місцевого центру з надання БВПД проводили інформування дітей та їх батьків під час проведення святкових заходів у парку ім. Гагаріна та під час проведення звітного концерту зразкового дитячого хореографічного ансамблю «Зоряночка» в приміщенні «Палацу культури» м. Житомира.

20.07.2017 - inform 5
20.07.2017 - inform 6
20.07.2017 - inform 7

Фахівці Житомирського місцевого центру роз’яснювали громадянам порядок отримання первинної та вторинної правової допомоги; правові послуги, які вони можуть отримати в Регіональному та місцевих центрах; категорії громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу; особливості надання безоплатної вторинної правової допомоги затриманим та засудженим особам. Також довели до відома громадян місця розташування Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та номери телефонів за якими можна звертатись.
Житомирський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Гагаріна, 47, тел.: (0412) 43-15-89.

Фахівці Любарського бюро правової допомоги провели вуличне інформування серед населення смт. Любар щодо можливості отримати безоплатну правову допомогу у Любарському бюро за адресою смт. Любар, вул. Миру (Кірова), 20, тел.:(04147) 2-10-62.

20.07.2017 - inform 2

Разом із цим громадянам роздали друковані матеріали, які містили інформацію щодо правових послуг, які надають бюро та центри правової допомоги, хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу. Працівники обійшли декілька кварталів та розповсюдили понад 100 інформаційних буклетів «Що таке  БВПД та як її отримати» та «Бюро правової допомоги: ваш юридичний провідник».

20.07.2017 - inform 3

Фахівці Чуднівського бюро правової допомоги провели вуличне інформування серед пенсіонерів. Роз’яснили відмінності між первинною та вторинною правовою допомогою та як призначається адвокат від держави. Також наголосили на тому, що за потреби фахівці бюро можуть проконсультувати громадян на дому. Оскільки не кожен може особисто прибути до бюро чи до центру правової допомоги у зв`язку зі станом здоров`я.
Чуднівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Чуднів, вул. Героїв Майдану, 132, тел.:(04139) 2-12-93.

20.07.2017 - inform 8

Фахівці Андрушівського бюро правової допомоги спілкувалися із перехожими на центральних вулицях міста про те, що таке безоплатна первинна і вторинна правова допомога, хто має право на адвоката за рахунок держави. Розказували вони й про безоплатну правову допомогу у кримінальних провадженнях.
Андрушівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Андрушівка, пл. Т. Г. Шевченка, 1, тел.:(04136) 2-10-77.

20.07.2017 - inform 1