назад

Центри з надання БВПД Рівненщини з початку року видали понад 4000 доручень

rc1

Сьогодні, 6 грудня, кількість доручень, які центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги Рівненщини видали адвокатам для забезпечення конституційних прав жителів Рівненщини, перевищила позначку 4 тисячі .

Зокрема, 2588 доручень видав Регіональний центр для захисту у кримінальних провадженнях, а понад 1430 доручень – місцеві центри для представництва інтересів громадян у судах. 

За послуги безоплатної вторинної правової допомоги, які надають адвокати, правозахисники отримали понад 3,1 млн гривень.

Окрім того, понад 8 тисяч 300 мешканців Рівненщини, які звернулися до центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги, отримали консультації та роз’яснення з юридичних питань. Питання, з якими вони зверталися, стосувалися спадкового права, сімейних відносин, трудового законодавства, договірного права, а також проблем соціального забезпечення, зокрема, порядку оформлення та призначення субсидії, перерахунку пенсії, а також інших цивільних питань щодо встановлення юридичних фактів, стягнення матеріальної шкоди тощо. Значну кількість звернень подали учасники АТО. Питання, з якими вони звертаються, стосуються розміру грошової допомоги, яка виплачується відповідно до закону України “Про статус ветеранів війни та гаранті їх соціального захисту”, а також виділення земельної ділянки.