назад

«Тут керуються принципом «працювати для людей», – клієнт системи БПД

IMG 7062Прес-конференція у Головному територіальному управлінні юстиції у Дніпропетровській області за участі клієнтів системи безоплатної правової допомоги стала підсумковою в одноденному робочому відрядженні Міністра юстиції Павла Петренка на Дніпропетровщину.

Очільник міністерства подякував дніпропетровцям за теплий прийом, зауваживши, що Дніпропетровщина є однією з найпрогресивніших областей, де своєчасно впроваджуються ініціативи Мін’юсту щодо змін, які стосуються кожного українця. А найбільш пріоритетними змінами для Міністерства юстиції, наголосив Павло Петренкоє прибирання бюрократії і побутової корупції. Міністр поділився з присутніми такими напрацюваннями Мін’юсту у цьому цьому зв’язку, як нові онлайн-сервіси та реєстрація і видача документу про народження немовлятам просто в пологовому будинку та ін.

Основну увагу Павло Петренко зосередив на роботі системи безоплатної правової допомоги, працівники якої, за словами очільника Мін’юсту, щодня роблять маленькі перемоги, допомагаючи конкретним людям у конкретних справах.«Ми змінюємо ментальність як державних службовців, так і звичайних українців, які отримують можливість захистити себе за допомогою держави. Це все у підсумку є великою перемогою»,– наголосив Міністр.

Прикладом сумлінної та орієнтованої на безпосередній сервіс клієнтам роботи системи безоплатної правової допомоги стали присутні на прес- конференції жителі Дніпропетровщини, які змогли захистити свої права з допомогою фахівців системи БПД. На прес-конференції виступили Віктор Щербина,інвалід війни, якому юристи Другого дніпропетровського місцевого центру допомогли і нині допомагають з цілої низки питань його соціального захисту, і відновлення порушених прав, гарантованих йому ЗУ “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. А ще учасник бойових дій Віталій Безкровний, який домігся після незаконного звільнення свого поновлення на роботі завдяки зусиллям спеціаліста Жовтоводського бюро правової допомоги. Щиро подякувала за вчасну допомогу і Олена Сердюк, мати АТОвця, якому у Першому дніпропетровському місцевому центрі допомогли з вирішенням питання щодо грошового кредиту, який він не міг погасити вчасно у зв’язку із тим, що, як мобілізований, перебував у зоні АТО.

«Працівники системи безоплатної правової допомоги жодного разу мені не відмовили у допомозі. Тут дійсно керуються гаслом – «основне працювати для людей», – зазначив Віктор Щербина.

Нагадаємо, раніше Міністр юстиції Павло Петренко разом із директором Координаційного центру з надання правової допомоги Андрієм Вишневський відвідали Слобожанське бюро правової допомоги та поспілкувалися зі студентами Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Дізнатися, де отримати безоплатну правову допомогу у Вашому місті можна за телефоном безкоштовної та цілодобової гарячої лінії 0-800-213-103 або на сайті Координаційного центру: http://www.legalaid.gov.ua/ua/local-centres

{gallery}news/2017/03/17{/gallery}