назад

«Твої права – твій захист»: правова обізнаність учнів старших класів

Кожна дитина, незалежно від віку, є повноцінним членом суспільства. Особливості реалізації її прав обумовлено тим фактом, що фізична та розумова незрілість дитини потребує спеціальної охорони та піклування, зокрема і належного правового захисту.
10 вересня 2018 року фахівцями Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для учнів 6-х класів Золотоніської спеціалізованої школи № 1 проведено виховну годину на тему «Права свої знай – та про правила й обов’язки свої не забувай». Слухачів поінформовано про права дитини та механізми їх захисту, правила поведінки під час навчального процесу та обов’язки школярів.
Виховну годину, проведену в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», орієнтовано на ознайомлення учнів із основними положеннями Конвенції ООН «Про права дитини» та спрямовано на виховання у школярів шанобливого ставлення до власної особистості та інших людей. З метою практичного закріплення отриманих знань з учнями проведено виховну гру «Впіймай право за хвіст».
Присутніх поінформовано про роботу місцевого центру з надання БВПД, право дітей на отримання всіх видів правових послуг та законодавчі орієнтири щодо захисту порушених прав.
Кожному шестикласнику вручено «Паспорт прав дитини» як гарантію захисту прав його власника міжнародними договорами та чинним законодавством. Поширено інформаційні буклети «Твої права – твій надійний захист» та «Як протидіяти домашньому насильству?».