назад

Взаємодія центру правової допомоги та відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Охтирці

OkM 180911  01Триває співпраця між Охтирським місцевим центром з надання БВПД та Охтирським міськрайонним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Сумській області. Із метою підвищення правової обізнаності  щодо специфіки роботи та обговорення законодавчих змін проведено правову бесіду.

Заступник директора центра правової допомоги Микола Кравченко та начальниця відділу державної реєстрації актів цивільного стану Валентина Дмітрієва 11 вересня обговорювали окремі питання, пов’язані з державною реєстрацією розірвання шлюбу, реєстрації дитини у пологовому будинку, «Шлюб за добу» та інші.

OkM 180911  02

Зокрема, при одержанні заяви про державну реєстрацію розірвання шлюбу на підставі рішення суду, у випадку, якщо актовий запис про шлюб зберігається на тимчасово окупованій території України перевірка здійснюється за даними Державного реєстру актів цивільного стану громадян. «У раз необхідності доповнення актового запису про розірвання шлюбу, який був складений за заявою одного з подружжя, уразі зберігання цього запису на тимчасово окупованій території України, державна реєстрація розірвання шлюбу проводиться відділом державної реєстрації актів цивільного стану, до якого подано заяву про розірвання шлюбу на підставі рішення суду», – зазначила Валентина Дмітрієва.

OkM 180911 04

З іншого боку Микола Кравченко розповів про категорії громадян, які мають право на БВПД. Із його слів: «Робота центру це не тільки забезпечення доступу громадян до інформації про права та спосіб їх реалізації, це також і отримання доступу до вторинної правової допомоги. Тобто її можуть отримати певні категорії громадян, передбачені ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Микола Кравченко проінформував, що Центри забезпечуватимуть складання документів процесуального характеру та здійснення представництва інтересів осіб, засуджених до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання у дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі, за зверненням таких осіб або за ухвалою суду в судах, інших органах державної влади, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, залучають у встановленому порядку перекладача (сурдоперекладача), видають доручення адвокатам, уповноважують працівників місцевих центрів для надання безоплатної вторинної правової допомоги таким особам.

Обмінялися інформаційними буклетами та досягнуто домовленості про подальшу співпрацю.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Охтирський місцевий центр –
42706, м. Охтирка, вул. Перемоги,13. тел. (0544
6) 4-22-23

Великописарівське бюро правової допомоги –
42800,  смт. Велика Писарівка, вул. Ярослава Мудрого,1. тел. (05457) 5-15-20,  

Лебединське  бюро правової допомоги –
42200,  м. Лебедин, пл. Соборна,29. тел. (05445) 2-14-12

Тростянецьке бюро правової допомоги –
42600,  м. Тростянець, вул. Леоніда Татаренка, 4. тел. (05458) 6-60-52

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.