назад
12.09.18

В «Артеку» провели захід для дітей «Право з тобою»

12.09.2018   Artek (1)Координаційний центр спільно з Міністерством юстиції України та Міжнародним дитячим центром «Артек» продовжують з’ясовувати правові потреби дітей та знайомити їх з їхніми правами. У межах всеукраїнського проекту «Я МАЮ ПРАВО» в «Артеку» провели правопросвітницький захід «Право з тобою!».

«Важливо, щоб діти знали свої права і вміли ними користуватися. Особливо це актуально, зважаючи на проблему булінгу, який існує в нашій країні. Кожна дитина повинна розуміти, коли порушуються її права і до кого вона може звернутися за допомогою» наголосила заступник Міністра юстиції України Іванна Смачило.

12.09.2018   Artek (3)

Директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк переконаний, що правосвідомість треба закладати з дитинства. Тож цей захід – це чудова нагода у креативній та доступній формі виховати в дітей інтерес до правових знань, популяризувати правові поняття, сформувати правову культуру дітей та поінформувати про систему БПД.

«Правопросвітницький захід «Право з тобою!» дасть можливість фахівцям системи БПД краще розуміти правові потреби дітей. Що їх турбує, які питання в них виникають. Відповідно до цих запитів, ми готуватимемо матеріали, де розповідатимемо, як можуть порушуватися права дітей і що вони завжди можуть завернутися за захистом до системи безоплатної правої допомоги за номером єдиного контакт-центру – 0 800 213 103» зазначив Олексій Бонюк.

12.09.2018   Artek (5)

Керівник Головного територіального управління юстиції в м. Києві Станіслав Куценко додав, що подія для дітей відбувається в рамах проекту «Я МАЮ ПРАВО» Міністерства юстиції України.

«Проект «Я МАЮ ПРАВО!» допоможе захистити ваші права у напрямі захисту від домашнього насильства, цькування у школі (булінгу), поборів у навчальних закладах та в інших сферах життя людини», – додав очільник столичної юстиції Станіслав Куценко.

Під час заходу в МДЦ «Артек» київські місцеві центри з надання БВПД та ГТУЮ у м. Києві провели активності для дітей на 6-ти локаціях: «Казкова вікторина», «Правові сходинки», «Панельна дискусія», ділова гра «Ми – майбутні міністри», «Мобільна правова допомога, «Локація ГТУЮ у м. Києві», в якій проводили інтерактивну бесіду про професію юриста, тематичні ігри щодо укладання договорів для дітей молодшого віку.

12.09.2018   Artek (2)

Окрім того, на кожній локації діти могли скористатися унікальною можливістю – написати свої побажання, переживання, потреби, проблеми, які надалі будуть опрацьовані, з метою створення карти правових потреб дітей та шляхів їх вирішення.

Діти виявили неабияку ерудованість у правових питаннях, сміливо висловлювали свої думки та міркування з різних питань.

12.09.2018   Artek (7)

Усі активні учасники правопросвітницького заходу були нагороджені подарунками – горнятками, міні-рюкзаками, блокнотами та ручками з логотипом системи БПД, а також всім охочим вручили буклети «Твої права – твій надійний захист» та «Паспорти прав дитини». Сувенірна та друкована продукція для дітей виготовлена за підтримки українсько-канадського проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні”.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook            YouTube YouTube