назад

Тиждень права в Запорізькому слідчому ізоляторі

PC0600636 грудня 2017, в рамках Всеукраїнського тижня права, в Державній установі «Запорізький слідчий ізолятор» проведено правопросвітницький захід для неповнолітніх ув’язнених, а також для осіб, строк відбування покарання яких у вигляді позбавлення волі добігає кінця.

       Так, за участі начальника відділу із соціально-виховної та психологічної роботи Запорізького СІЗО Сергія Вовка, його заступника Заіра Агасієва, співробітників установи Володмира Клещова та Ігоря Мурадяна, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях Володимир Антонцев розповів присутнім про історію започаткування Всеукраїнського тижня права у зв’язку із прийняттям Організацією Об’єднаних Націй Загальної декларації прав людини, дотримання в Україні цих міждународно-правових стандартів прав людини  та роль і місце в цьому безоплатної правової допомоги.

       В ході зустрічі Володимир Антонцев відповів на такі питання осіб, які утримуються в слідчому ізоляторі, як  зарахування строку попереднього ув’язнення у загальний строк відбування покарання, умовно-дострокового звільнення, можливості отримання після відбування покарання паспорту громадянина України та безоплатної правової допомоги в інших регіонах,  порядку зняття судимості тощо.PC060061

       Окремо начальник одного з відділів РЦ  відповів на питання працівників Державної установи «Запорізький слідчий ізолятор» щодо окремих положень порядку нарахування з 1 січня  2018 року грошового забезпечення відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2017 № 704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб», а також  перспектив законодавства  щодо пенсійного забезпечення вказаної категорії громадян України та інше.

 

Нагадуємо, що за безоплатною правовою допомогоююридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства можна звертатися:

  • Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях – м. Запоріжжя,  пр. Соборний, буд. 77, 8-й поверх, тел. (061) 224-44-50, офіційний сайт: www.zaporizhya.legalaid.gov.ua, ел.адреса: office.donetsk-zaporizhzhya@legalaid.zp.ua
  • Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 

    0-800-213-103 (безкоштовно та цілодобово)