назад

Тиждень відкритих дверей системи БПД Житомирщини

Нові знання про правову структуру та свої можливості мали змогу отримати учні 10-11 класів Черняхівського ліцею №2 під час відвідування Черняхівського бюро правової допомоги.

7 та 8 грудня головна фахівчиня Юлія Поліщук розповідала їм про систему БПД, інформувала, хто має право на призначення адвоката для захисту прав та законних інтересів, доводила про вирішення життєвих ситуацій у правовий спосіб.

Відвідування припали на період проведення акції «16 днів проти насилля» та напередодні Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги, приуроченого до Дня прав людини, що відзначається 10 грудня.

Тож, пані Юлія торкнулася тематики насилля, розповіла про його види та сучасні форми – мобінг, булінг, розкрила тему аб’юзивних відносин. Проінформувала, що робити, якщо діти стають жертвами чи свідками насильницьких дій, нагадала про їх права та обов’язки.

Правчиня також зазначила, що «вже сьогодні кожен з підлітків має можливість визначитися у виборі майбутньої професії, а не чекати закінчення навчання». А також закликала долучитися до спільноти волонтерів системи БПД, підкресливши, що дана ініціатива – не просто поповнення багажу знань, а ще й цікаво проведений час, чудові враження та знайомства, спілкування та нові друзі.

9 грудня завідувач Брусилівського бюро правової допомоги Юрій Ободзінський також забезпечив проведення Дня відкритих дверей, приуроченого до Міжнародного дня прав людини. Він нагадав відвідувачам, що у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини, яка стала видатним документом в історії людства. Це започаткувало процес створення системи міжнародних стандартів та набуття ними універсального характеру. До заходу долучились постійні соціальні партнери – фахівці відділу соціального захисту Брусилівської селищної ради.

Пан Юрій підкреслив, що «система безоплатної правової допомоги працює для того, щоб кожна людина в Україні могла отримати юридичну допомогу, знати та захищати свої права».

Розповів про вдосконалення надання правових консультацій онлайн в реаліях сьогодення та мобільні застосунки системи БПД, що значно спрощують доступ до отримання правової допомоги.