назад

У Бердичівському районі умовно засуджених консультували щодо захисту їх прав

17.08.2017 - KVI 1Аби запобігти злочинності та повторному вчиненню правопорушень, фахівці Любарського, Ружинського, Романівського та Чуднівського бюро правової допомоги, що підпорядковані Бердичівському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проводять інформаційно-просвітницькі лекції на тему: «Реалізація і захист прав людини» у  районних секторах з питань пробації у Житомирській області для засуджених та  надають особисті консультації щодо захисту своїх прав.

9 серпня начальник Любарського бюро правової допомоги Олена Зубко консультувала громадян під час роботи дистанційного пункту доступу до БПД у приміщенні Любарського районного сектору з питань пробації. Нагадаємо, що пункт працює кожну першу середу місяця з 10:00 до 12:00.
Любарське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Любар, вул. Миру (Кірова), 20, тел.: (04147) 2-10-62.

17.08.2017 - KVI 1

11 серпня начальник Романівського бюро правової допомоги Світлана Крижанівська провела інформаційні бесіди з умовно засудженими. Зокрема начальник бюро наголосила на гарантованому державою праві на адвоката визначеним категоріям осіб. Вона також зауважила, що, в разі необхідності, для захисту своїх прав умовно засуджені можуть звернутися до центрів та бюро правової допомоги.

Романівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Романів, вул. Лялевича, 2, тел.: (04146) 2-29-13.

17.08.2017 - KVI 2

14 серпня відбулася робоча зустріч за участі начальника Ружинського бюро правової допомоги Людмили Сидоренко, начальника Ружинського районного сектору з питань пробації, начальника превенції Ружинського відділення поліції. У ході зустрічі говорили про причини підліткової злочинності, через які молоді люди опиняються на лаві підсудних та шляхи їх подолання. Також обговорили основні напрямки діяльності щодо вдосконалення співпраці.

Ружинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Ружин, вул. Бурди, 23, тел.: (04138) 3-11-70.

17.08.2017 - KVI 3

15 серпня заступник начальника Чуднівського бюро правової допомоги Інна Циганок провела лекцію серед умовно-засуджених осіб в Чуднівському районному секторі з питань пробації на тему: «Заміна невідбутої частини покарання на більш м’яке та умовно-дострокове звільнення від відбування покарання».

17.08.2017 - KVI 4

Присутнім роз’яснили ряд правових наслідків, які чекають на них у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопорушень. Додатково повідомили про  наслідки ухилення від покарання. По закінченню лекції фахівець бюро правової допомоги надавала особисті консультації особам, що перебувають на обліку.

Чуднівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Чуднів, вул. Героїв Майдану, 132, тел.: (04139) 2-12-93.

Насамкінець важливо зазначити, що основна мета роботи із даною категорією – виявлення причин протиправної поведінки у засуджених осіб, здійснення соціально-профілактичної роботи щодо запобігання негативним явищам та їх подолання, профілактика  злочинності, допомога усвідомити і визначити зроблені ними помилки.