назад

У Білій Церкві у травні проходить інформаційна кампанія про права військовослужбовців та учасників ТРО

Працівники Регіонального центру з надання БВПД у Київській області з початку травня проводять інформаційну кампанію на тему прав військовослужбовців та учасників тероборони в умовах воєнного стану.

Правопросвітницькі заходи відбуваються у форматі вуличного інформування у місцях, де часто бувають військовослужбовці та учасники ТРО.

«На таких заходах інформуємо наших захисників про допомогу системи БПД у захисті від незаконного звільнення або переміщення по службі, про дострокове звільнення, речове забезпечення, службовий час та час відпочинку, пенсійні пільги тощо», – розповідає головний спеціаліст із зв’язків із громадськістю та пресою Антоніна Господаренко.

Частим у військовослужбовців є питання права на відпустку у воєнний час.

«Розповідаємо, що їм можуть надавати відпустку у період воєнного стану за сімейними обставинами та з інших причин зі збереженням грошового забезпечення тривалістю не більше як 10 календарних днів. При цьому, надання військовослужбовцям у періоди мобілізації та воєнного стану інших видів відпусток, припиняється», – пояснює фахівчиня Регіонального центру з надання БВПД у Київській області Євгенія Мелашенко.

Учасників тероборони часто цікавлять їхні права та соціальні гарантії після підписання контракту.

Також, під час таких заходів охочі можуть отримати друкований буклет з основною інформацією про права військовослужбовців та учасників ТРО.