назад

У Білій Церкві відкрито правовий кінозал від системи БПД

В приміщенні Білоцерківського національного аграрного університету розпочався новий напрямок правопросвітницької роботи — правовий кінозал від системи БПД. Захід організований для студентів юридичного факультету права та лінгвістики, працівниками Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області.    Захід розпочався із вітального слова заступника директора центру Олександра Дегтяра та директорки Білоцерківської міської громадської організації «Правова єдність» – Ольги Настіної.


Для першого показу обрали судову драму «Вердикт» – фільм, американського режисера Сідні Люмета, який номінований на п’ять премій Американської кіноакадемії «Оскар».
У сюжеті фільму зображена робота адвоката щодо захисту молодої жінки, сестра якої стала жертвою лікарської помилки і перебуває у вегетативному стані протягом чотирьох років. Адвокат, шляхом тяжкої та наполегливої праці, добивається позитивного результату та винесення справедливого вироку.
Після перегляду відбулось обговорення фільму, у ході якого усі присутні жваво обмінювалися думками та дійшли висновку, наскільки важливою є професія адвоката в сучасному суспільстві та мали змогу в простій та невимушеній атмосфері розібратися в складних юридичних питаннях.