назад

У Бурині громадські активісти обговорили реалізацію Національної стратегії у сфері прав людини

KoM 2017 21 08 Buryn obgovorennya strategy21 серпня 2017 року на базі Буринського бюро правової допомоги відбулося спільне обговорення реалізації  Національної стратегії у сфері прав людини, яку було підписано Президентом України 25 серпня 2015 року з активістами Буринської районної ради ветеранів.

Марія Бондаренко, очільниця Буринського бюро правової допомоги, наголосила присутнім, що: «Метою реалізації Стратегії є забезпечення пріоритетності прав і свобод людини як визначального чинника під час визначення державної політики, прийняття рішень органами державної влади та органами місцевого самоврядування.  Результатом виконання Стратегії має стати запровадження системного підходу до виконання завдань та забезпечення узгодженості дій органів державної влади та органів місцевого самоврядування у сфері прав і свобод людини, створення в Україні ефективного (доступного, зрозумілого, передбачуваного) механізму реалізації та захисту прав і свобод людини».

Під час розмови, учасникам зустрічі також було роз’яснено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», які набрали чинності у  січні 2017 року, а саме в частині підходів до визначення рівня малозабезпеченості щодо врахування середньомісячного доходу особи, яка звертається за допомогою, а не середньомісячного сукупного доходу сім’ї, як це було раніше. Тож особа матиме  право на безоплатну вторинну правову допомогу, якщо її дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів. Додатково було надано інформацію про те, що послуги адвоката для представлення інтересів особи у суді, складання процесуальних документів є безкоштовними для громадян, проте праця адвоката оплачується державою.

Марія  Бондаренко більш детально розповіла про роботу бюро та Конотопського місцевого центру з надання БВПД, роздала інформаційні брошури з контактними даними та номерами телефонів.

Довідково:

Для отримання безоплатної правової допомоги звертатися до відділу “Буринське бюро правової допомоги” , яке знаходиться за адресою: м. Буринь, площа Першотравнева, 20.

Тел. (099) 504-73-25, (05454) 2-10-70.

Е-mail: burynske@legalaid.sm.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України 0 800 213 103.