назад

Представники різних Центрів системи безоплатної правової допомоги консультували гостей фестивалю «Гута-FEST» на Сокальщині

Chervonograd zahid519 серпня 2017 року, в рамках Міжнародного фестивалю “Гута-FEST”, на території Савчинської сільської ради діяв правовий майданчик, організований працівниками Червоноградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У заході взяли участь та долучилися до роботи правового майданчику фахівці Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги Олена Сінчук та Анна Мередова, директор Львівської міжрегіональної ресурсно-комунікаційної платформи Барбара Калюжна, директор Червоноградського місцевого центру з надання БВПД Наталя Костишин, а також представники Вінницького, Другого Миколаївського, Роздільнянського, Сарненського місцевих центрів з надання БВПД.

Під час заходу спільно з представником Червоноградського відділу державної виконавчої служби працювала мобільна група консультування, де гості фестивалю мали змогу отримати правову консультацію спеціалістів.

З метою налагодження механізмів взаємодії та оперативного реагування, зокрема в частині захисту прав громадян щодо незаконних дій стосовно протиправного захоплення їх майна та надання безоплатної правової допомоги, проведені робочі зустрічі з представниками органів влади та місцевого самоврядування Сокальського району.

Chervonograd zahid7

Серед учасників заходу проведена інформаційна кампанія про діяльність Центру та роз’яснено механізми отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

Chervonograd zahid6

Також працівники Центру провели правовий квест для юних громадян на тему: «Кожна дитина має право», флешмоб «Україна – правова держава» та вікторини правового характеру для різних вікових категорій, під час яких діти в ігровій формі знайомились зі своїми правами та мали можливість поділитися своїми знаннями.

Так, в основу вікторини було покладено статті Конвенції ООН «Про права дітей» та творчі завдання – показати жестами ознаки правопорушення, оцінити у правовому полі дії відомих казкових героїв та вирішити, як слід себе поводити в тій чи іншій життєвій ситуації. 

Такі заходи спрямовані на розвиток у дітей логічного мислення, навичок роботи в команді та вміння конструктивно спілкуватися. За словами фахівців системи БПД, їм це вдалося: діти виробили тактику складання пазлів і одностайно вибрали найважливішим правом дитини право на життя та зобразили його. Зворотній бік малюнків юні учасники фестивалю склали у карту України, на тлі якого всі із задоволенням фотографувалися.

Chervonograd zahid

Упродовж заходу, крім поширення інформації про систему безоплатної правової допомоги, працівники центрів мали змогу обмінятись досвідом роботи та налагодити ефективну комунікацію.

Chervonograd zahid4

Нагадаємо, за детальною інформацією з питань надання правової допомоги звертайтесь у Червоноградський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Червоноград, вул. проспект Шевченка, 21; конт. тел. (03249) 3-11-33.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.
Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).