назад

У Чернігівському місцевому центрі відбувся майстер-клас

DSC 12666 грудня 2017 року в приміщенні Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувся майстер-клас на тему: «Знай свої права».
На запрошення директора Володимира Бобруйка до центру завітали учні Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6, а також адвокат Тетяна Єсиневич та представниці Управління забезпечення прав людини Національної поліції України в Чернігівській області Анна Солодько та Аліна Муромець.
В ході спілкування учням на конкретних прикладах життєвих ситуацій був роз’яснений алгоритм дій при затриманні особи, механізм подолання насильства в сім’ї.

Адвокат Тетяна Володимирівна зазначила, як потрібно діяти, якщо дитина стала жертвою кримінального правопорушення або взагалі зникла; що потрібно знати аби не стати жертвою телефонних шахраїв; як діяти у випадку, коли банківська картка потрапила в «пастку».

Представники Управління забезпечення прав людини Національної поліції України в Чернігівській області при проведенні спільного прийому громадян, які звернулися до Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернули увагу на запобіганні випадків порушення прав людини та здійсненні контролю за дотриманням прав і свобод людини працівниками поліції при забезпеченні заходів з підтримання публічної безпеки та порядку, під час виявлення та розкриття злочинів, запобігання адміністративним і кримінальним правопорушенням та протидії злочинності, досудового розслідування кримінальних правопорушень, виконання інших завдань, покладених на поліцію.DSC 1261

Учні були присутні під час консультування громадян, які звернулися до центру для отримання фахової правової допомоги.
Працівники Чернігівського місцевого центру звернули увагу присутніх на Закон України «Про безоплатну правову допомогу», визначивши коло суб’єктів права на безоплатну правову допомогу та способи його реалізації.

Нагадуємо, що за отриманням правової консультації та за захистом своїх прав можна звернутися до Чернігівського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Чернігів, пр-т Миру, буд. 49-а, тел: (0462) 77-51-68.
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.