назад

У Чернігові обговорили дотримання прав шукачів притулку та протидію незаконній міграції

3укепт12 червня 2018 року в Парк-готелі «Чернігів» відбувся круглий стіл з питань незаконної міграції та дотримання прав шукачів притулку.

У заході взяли участь: директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко, головний спеціаліст відділу представництва Ярослав Хоменко, представники прокуратури, прикордонних установ, міграційних служб, пункту перебування іноземців, служби у справах дітей та інші.

Директор Чернігівського МЦ Володимир Бобруйко, докладно зупинився на проблемних питаннях, які виникають у адвокатів під час надання безоплатної правової допомоги як біженцям, так і іншим соціально вразливим категоріям населення. Він розповів про становлення та розвиток системи безоплатної правової допомоги в Україні. Окремо він зупинився на забезпеченні надання правової допомоги особам, які перебувають в Чернігівському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства. Тим самим, Володимир Бобруйко зауважив, що вони співпрацюють з даною установою і проводять виїзні прийоми громадян.87654567898енарим

«Важливою складовою врегулювання міграційних процесів є недопущення порушень прав біженців та шукачів притулку, попередження жорсткого поводження з неврегульованими мігрантами, сприяння їм у доступі до правосуддя та ефективних засобів правового захисту», – підкреслив він.987непа

У межах заходу присутні обговорили: систему притулку в Україні та її відповідність міжнародним стандартам; практику застосування національного законодавства щодо протидії незаконній міграції; проблемні питання звернення за захистом в Україні, своєчасності розгляду заяв шукачів захисту та реєстрації місця перебування; особливості притягнення до відповідальності за ст.203 КУпАП; актуальні питання судової практики щодо захисту прав біженців та шукачів притулку; ідентифікація осіб без громадянства в місцях тимчасового утримання під вартою та інше.

Захід організовано Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини за сприяння Представництва Управління Верховного Комісара ООН з питань біженців в Україні, БФ «Право на захист» у партнерстві з HIAS.

Нагадуємо, для отримання юридичної допомоги можна звернутися до Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Чернігів, пр.-кт. Миру, 49-а, тел: (0462) 77-51-68.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.