назад
07.03.23

У Чернігові відбулась презентація додатку для фіксації злочинів “eyeWitness to Atrocities”

Представники Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області взяли участь у презентації додатку для фіксації злочинів “eyeWitness to Atrocities” – розроблений за ініціативи Міжнародної асоціації юристів (IBA).

Додаток  презентували:

  • Виконавчий директор Міжнародної асоціації юристів (IBA) – Марк Елліс.
  • Директорка eyeWitness to Atrocities – Венді Беттс.
  • Адвокатка, член Ради Відділення АПУ в Чернігівській області, координатор еyeWitness в Чернігові – Приходько Олена.
  • Адвокат, член Ради Відділення АПУ в Запорізькій області, координатор еyeWitness в Запоріжжі – Дмитро Гладкий

З 24 лютого росія веде широкомасштабну війну проти України, руйнуючи міста, будинки та об’єкти інфраструктури.

Щоб притягнути у майбутньому країну-агресорку до відповідальності, українців просять фіксувати злочини , а саме : робити фото і відео руйнувань та інших наслідків агресії та надсилати їх на офіційні платформи.

Сьогодні презентували  у Чернігові програму “eyeWitness to Atrocities” – це безкоштовний додаток, який дозволяє фіксувати злочини шляхом зберігання доказів на захищеному сервері, що забезпечує їхню конфіденційність та безпеку. Проте, містить в собі технологію, яка дозволяє збирати відомості щодо місця знаходження оскільки бере відомості зі супутника. Програма працює практично в усіх точках планети, де є воєнні злочини, злочини проти людяності. Документація воєнних злочинів росії у війні проти України вкрай важлива для покарання країни-агресорки.

«Додаток автоматично позначає на матеріалах місце, дату й час (метадані), які не можна змінювати. Інтернет потрібен лише для завантаження додатку та відзнятих матеріалів, а не для запису метаданих».

Більш детальну інформацію про програму ви можете дізнатися за посиланням

https://www.eyewitness.global/RU/Ukraine-resources-hub